Nytt träningsupplägg ska ta Hägge till ännu en titel

Sara Hägge åker till EM i Polen som regerande mästarinna. Och hon siktar på att försvara sitt guld.
– Det är klart att det skulle varit väldigt roligt, säger hon till budokampsport.se.

8 maj 2018  |  Jonathan Broberg

I fjol svarade Sara Hägge för en enastående EM-insats och bärgade Sveriges första guld i kyokushin på damsidan.

Till helgen åker Hägge med landslaget till Wroclaw i Polen för att försöka upprepa fjolårsdriften.
– Det ska bli jätteroligt och ser mycket fram emot att tävla i EM igen.

Samtidigt erkänner Hägge att pressen på henne har förändrats sedan guldet i EM i fjol.
– Jag har bestämt mig för att nollställa mig, att inte kika bakom mig. Jag åkte till en tävling i Belgien i februari och jag var jättenervös. Det var helt klart nytt för mig att inte vara underdog längre. Mitt huvud var inte som det borde då, men jag tog mig igenom tävlingen och jag vann. Efter det har jag som sagt försökt att släppa fjolåret.

“Jättekul med EM”
Nytt för i år är att Sara har tagit hjälp av Helena Hugosson, SB&K:s elitansvarige träningsexpert, för att optimera formen inför EM.
– Ja, hon har hjälpt till med att lägga programmet i det stora med de olika uppladdningsdelarna. Jag känner mig starkare och i bättre fysisk form än ifjol. Sedan är det mycket som ska klaffa när man väl är på tävling, så det finns ju inga garantier att det kommer gå som jag vill i EM bara för att formen är bra.

Och hennes sinnebild inför EM är att, om hon ska måla upp ett scenario, är mer en energivariant.
– Jag står på mattan och är stark, teknikerna sitter där de ska. Det är den bild jag har i huvudet nu, och det känns väldigt bra. Det ska bli jättekul med EM.

Text och foto: Jonathan Broberg

3
5
6