Ki Pasanen om EM-knallen igår

I går vann talangen Ki Pasanen JEM-guld och JEM-silver under mästerskapet i Polen. I dag, dagen efter framgången, är hon så klart glad och lycklig.
– Det är en väldigt fin känsla, säger hon till budokampsport.se.

12 maj 2018  |  Jonathan Broberg

Ki Pasanen klev i år upp från kadett till junior under EM i kyokushin, och hon ställde upp i både kata och kumite.

I katan vann hon guld. I kumite blev det ett silver.
– Jag har tränat jättehårt för det här och det kändes bra hela vägen under gårdagen. Det var så klart kul att ta medalj i juniorklass och känna att jag kan göra det bra också i denna klass. Det är några regelskillnader, men annars tyckte jag att det var likt det jag varit van vid som kadett.

Och säsongen slutade på ett makalöst bra sätt. Nu ser Pasanen fram emot nästa år.
– Jag har haft en mycket bra säsong och det är klart att det här EM:et har givit mig många erfarenheter att ta med mig. Jag hoppas att jag får vara med i landslaget också nästa säsong, och att jag kanske får tävla i EM igen.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Paula Bergström (arkivbild)

0
0
0