Vill fortsätta vinnarvågen

Det är ännu en sådan där tidig högsommardag i huvudstaden. 25 grader varmt och solen har ånyo plockat fram sitt allra varmaste leende. Vid receptionen i Nacka Dojo sitter Simon Sköld efter ett hållet pass, och han ler också.
– Allt känns perfekt just nu, det blir en kul kväll på lördag, säger han till budokampsport.se.

15 maj 2018  |  Jonathan Broberg

I vårens famn nalkas de stora stunderna, stunder som får oss att hoppas.

På lördag är det dags för Superior Challenge 10-årsgala på Cirkus i Stockholm, och för Simon Sköld är det bara några få dagar kvar till match.
– Det är ett av de bästa campen jag har haft inför en match, rent strategiskt. Jag har kanske inte tränat mest, men definitivt smartast. Jag har haft en eftertanke med allt jag har gjort.
– Att hinna med ett camp och livet i stort är ett pussel och det är många runt mig som hjälpt mig att få ihop delarna, vilket jag är väldigt tacksam för.

Vad konkret har du gjort då som är nytt.
– Jag har tagit hjälp av en kostrådgivare, Anders Lundgren, och det har varit till stor hjälp med att ha någon att rapportera till, och någon som räknar på kosten och så. Gör jag det själv är det lätt att fuska lite och skjuta på gränsen, så jag har varit superstrikt och det känns. Det var länge sedan jag fightades i -66kg, men jag känner mig otroligt bra fysiskt.

“Mitt game har utvecklats”
För några år sedan var Simon inne i en negativ spiral där matchresultaten gick emot honom, men trenden har vänts och det med råge. Inför lördagens match har Sköld sex raka proffssegrar och är inne på ett redigt segertåg.
– MMA-livet leker bra just nu. Sedan har man ju en vinstrad nu och den vill man inte förlora. Men om du inte riskerar att förlora kommer du aldrig vinna heller. Jag fokuserar hela tiden på att bli bättre och jag känner att mitt game har utvecklats, min strategi och mitt lugn i buren har utvecklats. Jag vet att det kan vara jobbigt att möta någon med många vinster i ryggen. Och jag känner att jag har blivit bättre av varje vinst, de har kommit på många olika sätt också.

Hur mycket har du gått framåt i utvecklingen tack vare vinsterna?
– Jättemycket. Från att ha haft två vinster och fem förluster till att i dag ha åtta vinster och fem förluster, de senaste vinsterna har kommit på avslut också – det är klart att det har gjort mig starkare och bättre.

För motståndet på lördag står finländaren Jerry Kvarnström.
– Han har gått mycket matcher och är en erfaren fajter. Det finns inga enkla matcher i den här branschen. Jag hoppas nästan att han drar upp tempot och gasar innan jag gör det, för då kommer jag plocka isär honom. Jag vet att om jag kör min gameplan så kommer jag att vinna.

Matchen kommer att gå i catch weight -67kg, de senaste matcherna har Sköld gått i -70. Men han känner sig bekväm i den nya vikten.
– Så här stark har jag inte varit förr i -66. Det känns verkligen bra och jag ligger nära min matchvikt.

“Kommer bli grymt”
Det är också 10-årsjubileum för Superior Challenge, som firar lite extra med en gala på Cirkus på Kungliga Djurgården i Stockholm.
– Det ska bli sjukt kul. Jag tycker det är bra att vi tar en arena som är så bred. Jag var på Cirkus i annat sammanhang för två veckor sedan och tänkte då att det här kommer bli grymt. Och det kommer bli jättekul för publiken också.

Vad ser du mest fram emot på lördag?
– Egentligen allt, förutom de här fem-tio minuterna innan det är dags. När min musik går på och jag får gå in, då är det lugnt, men den här väntan just innan det tycker jag inte speciellt mycket om. Men det ska som sagt bli jätteroligt att gå match och jätteroligt med galan.

Text och foto: Jonathan Broberg

0
0
0