Åtta svenska medaljer säkrade i VM i thaiboxning

Det har gått bra för svenskarna i VM i thaiboxning som pågår för fullt i Cancun i Mexiko. Åtta svenskar är framme i semifinal och flera av dem går match redan i kväll.

16 maj 2018  |  Jonathan Broberg

Här är de svenska semifinalisterna. Jonathan Broberg går igenom klasserna

-51kg
Josefin Lindgren Knutsson möter Juliette Lacroix (Frankrike)
”Josefin har sett jättefin ut på VM så här långt och har imponerat stort. Gjorde en strålande åttondelsfinal mot ryskan Ekaterina, som hon vann med 30-27, och följde upp den segern med ännu en stark 30-27-seger i nättras (som gotlänningar säger) över Janet Todd från USA. Ställs i semi mot Lacroix, som vann sin kvartsfinal på avslut. Räkna med en ordentlig nagelbitare i semifinal, som inte går i kväll.”

-54kg
Sofia Olofsson möter Maria Lobo (Portugal)
”Hade full kontroll på sin kvartsfinal i går natt mot Mendoza från Mexiko. Olofsson är Sveriges största stjärna och såg väldigt bra ut i kvartsfinal. Hon kommer göra livet surt för Lobo i semifinalen, som inte heller den går i kväll.”

-57kg
Patricia Axling möter Martine Michieletto (Italien)
”Hade inga som helst problem med att eliminera australiensiskan Rooney i sin kvartsfinal, som hon vann med 30-27. Axling såg stark och svårstoppad ut, precis som vi vant oss vid. Ställs mot Michieletto från Italien i semifinal ikväll, en match som jag tror Axling plockar hem.”

-63,5kg
Erica Björnestrand möter Sabina Mazo (Colombia)
”Har varit framme och nosat på guld i många mästerskap nu, utan att helt få till det. Såg stabil och säker ut i både åttondelen och kvarten. Ställs i semifinal (inte i kväll) mot colombianskan Mazo, och har helt klart ett bra läge att nå ännu en final.”

-71kg
Angela Mamic möter Tugce Akkus (Turkiet)
”Mamic har ännu inte gått match i VM, men i kväll ställs hon i semifinal mot turkiskan Akkus. Mamic kommer till VM som regerande europamästarinna och har utvecklats enormt bara det sista året. Jag är mycket spänd på att se vad hon kommer att leverera i kväll.”

Herrar A-klass

-60kg
Filiph Waldt möter Prawit Chilnak (Thailand) 
”Filiph har gått som tåget i sina två inledande matcher i VM och har visat att han är tillbaka efter EM-missen i höstas. Ifjol överraskade Waldt med en finalplats, och han har verkligen chans att komma dit igen. Men då ska han i kväll förbi thailändaren Prawit Chilnak, vilket inte kommer bli enkelt. Waldt gjorde dock en otroligt bra kvartsfinal och ser ut att vara i fint slag.”

-63,5kg
Mattias Jonsson möter Igor Liubchenko (Ukraina)
”Den stora svenska överraskningen så här långt i VM. Den hårdslående svensken har sannerligen stökat till det för sina motståndare så här långt, och även om jag tänkte att hans höger kommer vålla bekymmer har Mattias varit enormt bra under VM hittills. Ställs mot Liubchenko i kväll, och den matchen lär bli sevärd.”

-81kg
Constantino Nanga möter Anatolii Sukhanov (Ukraina)
”Det blev en tämligen enkel resa till semifinal för ”Costas”, som detroniserade fransmannen Dbili Samuel i kvartsfinal. I kvällens semifinal lär det bli svårare, då ukrainaren Sukhanov står för motståndet. Men Nanga är Sveriges största namn på herrsidan och har en spets som få andra. Räkna med full fart ikväll.”

I herrarnas B-klass går även Kenny Hong semifinal ikväll, då han möter Noredine Samir från Förenade Arabemiraten.

Matcherna börjar 21.00 svensk tid och de streamas på IFMA:s youtube-kanal.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Johan Bjarnestad

En kommentar

2
0
1