Angela Mamic och Constantino Nanga vidare till VM-final

17 maj 2018  |  Annie Bondefelt

Angela Mamic och Constantino Nanga i VM-final efter imponerande insatser.

Angela Mamic klev in i ringen med ett tydligt fokus – final.
Angela hittade avståndet direkt och avfyrade slagserie på slagserie mot turkiska Tugce Akkus när semifinalen i -71 kg startade. Turkiskan gick vid ett tillfälle ner i marken men ingen räkning, turkiskan kämpade med att hitta avståndet men nådde Angela endast med ett par knän. Angela dominerade första ronden och fortsatte att peppra turkiskan med raka slag, i andra ronden ökade tempot och Angela hittade en bättre balans och levererade då även sylvassa knän mot turkiskan som såg mycket pressad ut och började trycka sig mot ringhörnorna. I den tredje ronden kom turkiskan in i ett mycket högre tempo, stressad av det faktum att hon behövde gå för knock för att vinna matchen, och hon rörde sig även mer i sidled. Trots en liten förbättring var det aldrig något snack om vem som skulle vinna matchen och gå vidare till VM-final, en klar vinst i Angelas favör.

Constantino Nanga visade prov på många kvalitéer inför kommande VM-final.
Kvällens andra finalplats levererades av Constantino Nanga som enkelt vann mot Anatolii Sukhanov från Ukraina. Constantino inledde med fin boxning och visade också prov på ett brett register av både raka slag, vassa knän och svep. Ukrainaren hade svårt att värja sig mot Constantinos tekniker som sköljde över honom i högt tempo och trots sitt längdövertag kunde ukrainaren inte komma nära Constantino som ständigt rörde sig runt i ringen. I andra ronden var ukrainaren något mer aktiv men hade svårt att få utdelning, Constantino blockade hans försök med frontsparkar och svep och fortsatte att vara väldigt rörlig. Constantino bjöd på en effektiv och underhållande fighting i semifinalen, en nivå som definitivt hör hemma i en VM-final.

Exakta  tider kring VM-finalerna kommer inom kort, men de kommer att ske på fredag och lördag. Näst följer semifinaler på fredag för Sofia Olofsson, Erica Björnestrand och Josefin Knutsson. Följ matcherna via det Internationella Muay Thai Förbundet Youtube-kanal här.

Dagens match mellan Kenny Hong och Noredine Samir från Förenade Arabemiraten i herrarnas semifinal -67 kg B-klass, blev tyvärr en kortare historia då matchen bröts redan i första ronden efter Kenny råkat ut för en benskada.

Text & foto: Annie Bondefelt

2
0
1