VM-brons för Filiph Waldt och Mathias Jonsson

17 maj 2018  |  Annie Bondefelt

Två svenska VM-brons när dagens första semifinaler är avgjorda.

Repris från ifjol för Filiph Waldt i 60-kiloasklassen
Semifinalen mellan Filiph Waldt och thailändaren Pawit Chilnak blev en repris på förra årets VM-final, men denna gång snäppet jämnare. Filiph tog första initiativet i matchens inledning med thailändaren lyckas undvika Filiphs attacker genom att hela tiden röra sig och byta avstånd. Filiph fick in några fina krokar men thailändaren fortsatte att undvika och kontrade istället med slagserier som pressade tillbaka Filiph. Inledningsvis hittar ingen av de avståndet och trots fler försök fick ingen igång en effektiv clinch. I andra ronden drog Filiph upp tempot men även thailändaren la i ytterligare en växel och hittade clinchen och fick också in några svep. De två första ronderna vanns av Pawit och i den tredje ronden gick Filiph för knock och fick in några tunga raka slag men tyvärr räckte det inte hela vägen och Pawit vann dagens semifinal.

– Det kändes bra i första ronden, jag trodde jag vann den. Sen var det som att han höjde växeln i andra och jag gick in i alla hans tekniker. Är besviken just nu, väntade ett år på att få revansch. Men man får väl försöka vara nöjd med en bronsmedalj och träna ännu hårdare, säger Filiph Waldt till budokampsport.se

Mathias Jonsson mötte tung ukrainare
Mathias Jonsson blev dagens andra bronsmedaljör efter mötet med ukrainaren Igor Liubchenko i 63,5-kilosklassen. Den långe ukrainaren tog direkt initiativet med bra slagserier i kombination med sparkar, han pressade Mathias som i sin tur hade lite svårt att hitta avståndet för att få full utdelning av sina slag. Matchen blev delvis passiv då ukrainaren utnyttjade sin fulla längd och höll Mathias på avstånd växelvis med attacker av ettriga slagserier som utmynnade i en räkning för svensken. I sista ronden var Mathias mer aktiv och kom in med mer kraft bakom sina tekniker, det räckte tyvärr inte hela vägen till final denna gång men Mathias åker hem med Sveriges andra VM-brons.

– Jag känner mig nöjd med min insats och nöjd med ett brons. Självklart vill man vinna guld men ibland vinner man och ibland lär man. Idag blev det en lärdom mot en större och mer rutinerad fighter. Nästa år är guldet mitt, säger Mathias till budokampsport.se

Sedan innan hade Sverige redan ett VM-brons genom Patricia Axling som fick se sig besegrad av italienskan Martine Michieletto. Under kvällen, mexikansk tid, kommer även Angela Mamic och Constantino Nanga gå semifinal liksom Kenny Hong som går herrarnas semifinal i B-klass.

Text & foto: Annie Bondefelt

En kommentar

  1. Fantastiska prestationer och mycket behöver klaffa för att ta hem guldet, men en bronsmedalj är stort. Låt besvikelsen få sin lilla tid, så njuter ni alla av en tävlingsupplevelse resten av livet.

    Mot nya mål!

    Bästa hälsningar
    Håkan

2
0
1