Inför dagens VM-matcher

18 maj 2018  |  Annie Bondefelt

Idag går mästerskapets sista semifinaler och dessutom avgörs några av de första VM-finalerna i damklassen där Sverige representeras av Angela Mamic.

22-åriga Josefin Knutsson har imponerat under turneringens gång då hon mött två tuffa motståndare på vägen, Ekaterina Gurina från Ryssland som var favorittippad inför mästerskapet, och amerikanskan Janet Todd. Idag möter Josefine fransyskan Juliette Lacroix som gått ner från -54kg till 51-kilosklassen efter storförlusten mot Sofia Olofsson på förra EM, en match där fransyskans tränare borde slängt in handduken. Fransyskan har en aggressiv stil och går mycket framåt men har sämre tekniska kvalitéer. Även om fransyskan har ett revanschsug mot Sverige så har Josefine verkligen lyckats toppforma vilket borde ge en finalplats.

Även Erica Björnestrand går semifinal under dagen mot Sabina Mazo från Colombia liksom Sofia Olofsson som möter Maria Lobo från Portugal som hon tidigare vunnit mot enkelt i semifinalen under World Games i fjol.

I Sveriges första final, som går i damernas 71-kilosklass, ställs Angela Mamic mot Helena Jurisic från Kroatien. Angela har gått som tåget i turneringen och med sina hårda slag och målmedvetena stil i ringen bör hon vara förhandsfavorit till finalsegern.

Dagens matcher

Ring A
Match 2 Damer -51kg – semifinal
Josefin Lindgren Knutsson mot Juliette Lacroix, Frankrike

Match 3 Damer -54kg – semifinal
Sofia Olofsson mot Maria Lobo, Portugal

Match 13 Damer -71kg – final
Angela Mamic mot Helena Jurisic, Kroatien

Ring B
Match 3 Damer -63,5kg – semifinal
Erica Björnestrand mot Sabina Mazo, Colombia

Matchstart 14.00 (21.00 svensk tid)

Text & foto: Annie Bondefelt

3
5
6