Inför lördagens finalpass

19 maj 2018  |  Annie Bondefelt

Idag är det dags för inte mindre än fyra svenska VM-finaler under mästerskapen i Cancún, Mexiko. 

För Sofia finns chansen att ta ett tredje VM-guld när hon kliver in i ringen och möter Yadrung Theiran från Thailand. Hon har sett stark ut under hela turneringen och matchen mot mexikanskan Anayeorgina Mcndozaflores borde ha blivit bruten då Sofia dominerade matchen fullständigt och Mcndozaflores hade svårt att försvara sig. Semifinalen mot Maria Lobo från Portugal blev lite knepigare, portugisiskan hade en tuffare stil än då Sofia vann mot henne under semifinal i World Games i fjol. Trots lite mer motstånd tog Sofia finalplatsen med vinst i två av tre ronder.

Utöver Sofia Olofsson gick också Erica Björnestrand och Josefine Lindgren Knutsson vidare till final, Erica mötte colombianska Sabina Mazo där hon utnyttjade sin längd och förde matchen på distans innan hon i den tredje ronden avfyrande en explosiv slagkombination och matchen bröts. I finalen möter hon Svetlana Vinnikova från Ryssland. Josefine ställdes mot fransyskan Juliette Lacroix i semin, en fighter med en aggressiv men rätt rörig stil. Josefine var teknikern av de två och fick stor utdelningen i clinchen där de två hamnade gång på gång, men denna vinst i bagaget gick även Josefin VM-final under lördagen där hon ställs mot Bui Yen Ly från Vietnam.

Constantino Nanga ställs mot Ali Dogan från Turkiet i finalmatchen. Constantino vann över Anatolii Sukhanov från Ukraina i semifinalen där Constantino briljerade med sin boxning, breda register av tekniker och sitt höga tempo. Ukrainaren hade svårt att få utrymme för egna initiativ och segern var Constantinos. Det kommer bli en spännande final mot turken och det finns en stor möjlighet att guldet kommer hem till Sverige och att Constantino blir den första svensken på herrsidan som tar ett VM-guld sen 2005.

Lördagens finalpass

Match 2 Damer -51kg
Josefine Lindgren Knutsson mot Bui Yen Ly, Vietnam

Match 3 Damer -54kg
Sofia Olofsson mot Yadrung Tehiran, Thailand

Match 8 Damer -63,5kg
Erica Björnestrand mot Svetlana Vinnikova, Ryssland

Match 13 Herrar A-klass -81kg
Constantino Nanga mot Ali Dogan, Turkiet

14.00 matchstart (21:00 svensk tid)

Finalmatcherna  går att följa via det Internationella Muay Thai Förbundets Youtube-kanal här.

Text & foto: Annie Bondefelt 

3
5
6