Constantino Nanga tog VM-silver

20 maj 2018  |  Annie Bondefelt

Svenskarna fortsätter att samla medaljer i Mexiko, i finalen i 81-kilosklassen tog Constantino Nanga VM-silver.

Den 22-årige Constantino Nanga klev in i ringen som sista svensk med finalmatch. Constantino ställdes mot Ali Dogan från Turkiet som han även mötte under World Games i fjol, då blev det ett silver till svensken. Och det var två viljestarka killar som gick upp i ringen, tempot vad högt från första sekund och rivaliteten låg i luften. Likheterna var många, två explosiva fighters som bägge tog intitiavtiv. Constantino briljerade med sin boxning medan turken var något mer frekvent med sparkar, i clinchen levererade bägge vassa knän. I första ronden sågs också svep som kvickt kontrades med ytterligare svep. Constantino var den mest aktiva av de två och vann första ronden med 10-9. I andra ronden ökade de intensiva närkamperna i clinch, Constantino rörde sig bra och blockade turkens sparkserier, dock lyckades han med sina svep och Dogan vann den andra ronden. I den tredje ronden fick Constantino in flertalet högerkrokar som fick turken att tappa balansen, Dogan kontrade med sparkar i midjehöjd och trots en mycket jämn match fick Constantino nöja sig med ett VM-silver.

Summerar vi VM-turneringens medaljsamling har det svenska landslaget tagit inte mindre än åtta medaljer.

Sofia Olofsson, guld.
Josefine Lindgren Knutsson, guld.
Constantino Nanga, silver.
Erica Björnestrand, silver.
Angela Mamic, silver.
Filiph Waldt, brons.
Mathias Jonsson, brons.
Patricia Axling, brons.

Text & foto: Annie Bondefelt

3
5
6