William Seth Wenzel redo för EM i ju jutsu

30 maj 2018  |  Annie Carriage

Supertalangen i ju jutsu, William Seth Wenzel, tog en paus efter World Games i fjol men är nu tillbaka och kliver in på mattan under helgens EM. William har gjort succé i svenska landslaget, 2017 började med ett JVM-guld i U21 följt av ett seniorguld på EM och toppades med ett brons i World Games. Målsättningen för helgens mästerskap är tydlig, att ta hem ytterligare ett guld till Sverige.

– Klart att jag vill åka hem på söndag som regerande Europamästare, säger William till budokampsport.se

Helgens EM blir Williams tredje senior-EM och efter en liten paus av studier och resande var han fylld med ny energi när han gick upp på mattan igen under Paris Open för några veckor sen.

– Paris Open kändes bra och det var otroligt kul att vara tillbaka på tävlingsmattan igen. Jag blev överraskad av att det kändes och gick så pass bra då jag endast hunnit träna tre veckor inför tävlingen. Det är klart att jag tappat viss känsla och tajming men det går snabbt att få tillbaka. Jag har ju trots allt tävlat och tränat ju-jutsu i 15 år nu, säger William till budokampsport.se

Williams resa till internationella medaljer har gått fort det senaste året och han kliver in i Europamästerskapet med guld i sikte.

– Jag har såklart som mål att försvara mitt EM-guld i helgen. Nu för tiden går jag alltid in på mattan med guld i sikte. Det är såklart lite speciellt att åka på ett mästerskap när man har en titel att försvara, men jag försöker att inte tänka på det. Jag brukar vara tillräckligt nervös i vanliga fall, så jag försöker att inte lägga någon extra press på mig. Men det är klart att jag vill åka hem på söndag som regerande Europamästare, säger William til budokampsport.se

Text: Annie Bondefelt
Foto: Fanny Seth Wenzel

 

En kommentar

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4