Filiph Waldt vann på TKO

11 juni 2018  |  Annie Bondefelt

I helgen arrangerades kampsportsgalan Bulldog Media Fight Night på Kooperativet i Göteborg. På galan tävlade fighters i thaiboxning, MMA och boxning. En av de som klev upp i ringen var Filiph Waldt, som tidigare i våras vann VM-brons, och det blev en jämn kamp där Filiph fick flera jack innan matchen var slut.
– Ett sjukt grymt jobb av vår cutman , säger Filiph till budokampsport.se

Vinst genom TKO
– Jag visste innan att han skulle ha vassa armbågar och att han var lång och ville hålla sin distans. Mitt mål var att ta min tid och sätta färre men hårda tekniker. Jag inledde ganska avvaktande och gick in i några av hans armbågar i första ronden. När jag försökte öka tempot i andra ronden så fick jag ett stort cut i pannan och det forsade blod och jag blev orolig att läkaren skulle bryta matchen. Men vi fick fortsätta fightas, och då var det bara att köra på och jag lyckades slå ner honom i både 4:e och 5:e ronden innan domaren bröt matchen och jag vann på TKO, säger Filiph.

Blev utsedd till “Performance of the Night”
– Jag vann priset “Performance of the Night” också så det var en skön bonus att få, särskilt när man fick kämpa sig tillbaka med blodet rinnandes från tre olika cuts under matchen. Och särskilt i min hemstad framför vänner och familj. Jag har mina coacher Johan och Yassir att tacka för att det pushade mig genom hela matchen och ett sjukt grymt jobb av vår cutman Åke också som antagligen räddade matchen från att brytas, avslutar Filiph.

Samtliga resultat
MMA -61,2 kg: Marcus Kowal besegrade Alexandru Mezei via submission i rond 1
Boxning -69 kg: Mikaela Laurén besegrade Eva Bajic
MMA -61,5 kg: Martin Akhtar besegrade Loan Vranceanu via TKO i rond 1
Muay Thai -60 kg: Filiph Waldt besegrade Riku Mikkonen via TKO i rond 5

Boxning -68 kg: Clarence Goyeram besegrade Giorgi Khupenia
Muay Thai -78 kg: Joakim Hägg besegrade Otman Boujrad
MMA -93 kg: Zvonimir Kralj besegrade Bejenaru Marinica via heel hook i rond 1
Muay Thai -75 kg: Marcus Liljedorff besegrade Mathias Jonsson
Boxning -60 kg: Hamza Barka besegrade Davit Melkoniani

Boxning -64 kg: Billy Liljeqvist besegrade Adrian Haug via enhälligt domslut (3-0)
Boxning -60 kg: Emelie Augustsson besegrade Märta Lundberg via enhälligt domslut (3-0)
Muay Thai -67 kg: Arvydas Gerve besegrade Nils Olsson via delat domslut (2-1)
Muay Thai -79 kg: Christopher Bajo besegrade Jonathan Larsson via enhälligt domslut (3-0)
Muay Thai -67 kg: Emma Stonegård besegrade Corinn Hennis via enhälligt domslut (3-0)

Text: Annie Bondefelt
Foto: Johan Bjarnestad & Bulldog Media

0
0
0