Kampsportsfestivalen återkommer i november

Ifjol blev Kampsportsfestivalen, som var en del av Fitnessfestivalen, en mycket uppskattad händelse. När festivalen återkommer mellan den 30:e november till 2:a december står det klart att konceptet är tänkt att höjas några nivåer till.
– Jag ser det här som en kanonmöjlighet för kampsporten i Sverige, säger Peder Finnsiö, koordinator för Kampsportsfestivalen och ordförande i SB&K-distriktet Stockholm/Gotland.

11 juni 2018  |  Jonathan Broberg

Redan nu är flera kampsporter helt klara att medverka under Kampsportsfestivalen, och det blir tävlingar, galor, uppvisningar och mycket annat.

Peder Finnsiö är koordinator för kampsporten på festivalen, och han menar att detta är ett bra tillfälle att öka exponeringen kring kampsporten.
– Det här är en typ av brett kampsportsevent som vi i Stockholmsditriktet länge har letat efter att satsa på, men som tidigare av olika praktiska skäl har varit svårt att genomföra.
– Jag ser det här som en kanonmöjlighet för kampsporten i Sverige att visa upp sig från sin bästa sida i ett större och mer organiserat sammanhang än de flesta av oss är vana vid.

Klara idrotter till festivalen just nu är wushu, capoeria, kickboxning, judo, thaiboxning och MMA.

Stor MMA-gala klar
Det är också klart att Superior Challenge kommer att arrangera en gala i samband med festivalen.

Vill din budo- eller kampsport medverka i Kampsportsfestivalen, hör av er till Peder Finnsiö, peder.finnsio@gmail.com, 070 670 51 81.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Annie Bondefelt/Budokampsport-tv

0
0
0