Nina Back och Frida Vastamäki är semifinalklara

Under förmiddagen i EM i MMA i Bukarest har damernas kvartsfinaler pågått. Sverige har fått med sig två till semifinalerna, Frida Vastamäki och Nina Back. Sedan tidigare är även Anna Astvik i semifinal.

20 juni 2018  |  Jonathan Broberg

I damernas strawweight ställdes Nina Back mot irländskan Deirdre Fitzpatrick. Back svarade för en fint genomförd match och vann på submission i den andra ronden. Innan dess hade hon haft greppet om matchen genom att fått två av tre domarsympatier under den första ronden.

Med det är Back klar för EM-semifinal, där hon kommer att möta rumänskan Raluca Dinescu.

Också Frida Vastamäki tog sig vidare till semifinal, i bantamvikten. Vastamäki vann på knock mot italienska Scioli. Knocken kom i den tredje ronden, efter att det stått 1-1 i ronder. Vastamäki ställs i sin semifinal mot finskan Karolina Hulkko.

Däremot blev det en snöplig förlust för Elin Öberg. Finländskan Janika Antinmaa vann på delat domslut. Och även för Jessica Forslund Reis blev det respass i kvartsfinal. Jenni Kivioja från Finland vann.

Snart fortsätter EM med herrarnas kvartsfinaler.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Christer Ringblom

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4