Angela Mamic sugen på revansch

21 juni 2018  |  Annie Carriage

Den 29:e juni startar EM i thaiboxning i Prag, Tjeckien. Trots bara några veckor mellan världsmästerskapet och kommande EM är det en taggad Angela Mamic vi möter.
– Ta hem guldet och att ta revansch emot Helena Jurisic, säger Angela Mamic till budokampsport.se

Silver i VM – nu väntar EM
Angela Mamic har flera framgångsrika år bakom sig och har samlat på sig tre VM-silver, de senaste taget i Mexiko tidigare i våras. I finalen mötte hon kroatiskan Helena Jurisic, med över 200 matcher på meritlistan, och trots en jämn och intensiv match blev det ännu ett mästerskapssilver för Angela. Nu väntar EM i Prag.
– De första 1-2 veckorna efter VM så var det väldigt tungt mentalt. Efter det så har jag allt eftersom återhämtat mig och nu känner jag att jag mentalt ligger där jag vill ligga. Jag hade inte mött någon med hennes stil förut, så om jag skulle möta en motståndare med liknande stil så kommer jag att vara mer förberedd, säger Angela.

Sex veckor mellan mästerskapsturneringarna
Tiden mellan mästerskapen har varit knapp, sex veckor, men Angela är positiv och känner att hon hunnit ladda om.
–  Jag tycker man hinner. Dock är det svårt att sätta fingret exakt på vad som är skillnaden eftersom det rör sig om smådetaljer här och där, säger Angela.

“Ta hem guldet”
Angela har flera målsättningar när hon kliver in i turneringen och det finns en speciell motståndare hon gärna tar revansch mot.
– Förutom att ta hem guldet då så är det att ta revansch emot Helena Jurisic som jag mötte i finalen i Cancun. Samt att de justeringar som vi har jobbat på sen efter VM ska sitta i matcherna, avslutar Angela.

Text & foto: Annie Bondefelt

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4