Anna Astvik och Nina Back möts i svenskfinal

Både Anna Astvik och Nina Back har tagit sig till morgondagens finalpass under EM i MMA i Bukarest – och i finalen i straw-viktklassen möter de varandra.
– Det kommer att bli tufft, säger Anna Astvik till budokampsport.se.

21 juni 2018  |  Jonathan Broberg

Två svenska semifinaler i EM i MMA är till ändå, fortfarande finns sju finalchanser kvar. Och det blir inte vilket final som helst.

Anna Astvik och Nina Back vann nämligen sina respektive semifinaler i straw-vikten, och ställs imorgon mot varandra i EM-final.

Astvik vann över italienskan Guilia De Dominicis på enhälligt domslut, och i viktklassens andra semifinal vann Nina Back över rumänskan Raluca Dinescu, också på enhälligt domslut.
– Jag har aldrig varit så nervös som jag var idag. Kände att jag hade lagt mycket press på mig själv och första ronden kändes okej. Andra och tredje började jag tvivla på mitt stående och tog ner henne i stället.
– Nu är jag i final och möter Nina Back som är en grym fighter och jag vet att det kommer bli tufft dock kommer det bli gött med revansch. Jag ska prestera mitt allra bästa.

Foto: Christer Ringblom

Vastamäki också till final
Och för bara en liten stund sedan blev det klart att också Frida Vastamäki tagit sig till finalen i bantamvikt, genom en seger på delat domslut över finländskan Karolina Hulkko.

Semifinalerna håller på som bäst just nu, och vi återkommer så klart med fler uppdateringar.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Christer Ringblom

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4