Fyra svenska EM-guld i MMA

Det svenska landslaget skördade enorma framgångar under EM i MMA. Det blev fyra EM-guld under midsommarafton i Bukarest, och den regerande världsmästaren Anna Astvik vann en häftig helsvensk final i straw-viktklassen över Nina Back.
– Nu ska jag ut och fira, säger Astvik till budokampsport.se.

22 juni 2018  |  Jonathan Broberg

Sverige hade sex MMA-fighters vidare till EM-finaler i Bukarest under midsommarafton – fyra av dem vann guld.

Frida Vastamäki vann sin final i bantamvikt på teknisk knock över brittiskan Joanne Doyle, Renato Vidovic segrade mot bulgaren Hadzhiev i herrarnas bantamvikt.

Amir Malekpour vann i storstil på teknisk knock över Mici Saaristo från Finland i fjädervikt.

Astvik vann svenskfinalen
Men dagens häftigaste match var den helsvenska finalen mellan Anna Astvik och Nina Back i damernas straw-vikt. Där vann den regerande världsmästaren Astvik på enhälligt domslut.
– Nu känns allt så himla bra och det känns som jag fick tillbaka mitt VM guld igen. Så nu ska jag ut och fira!

Det var en fin match som hade ett högt tempo och bjöd på underhållning.
– Det var en rolig match, kändes det som. Vi båda gick in som vinnare och vi båda gav allt. Jag visste att Nina skulle gå på armlåset och hon var nära att sätta det en gång, men jag höll mig lugn och visste vad jag skulle göra.

Däremot förlorade Anton Turkalj sin final i light heavyweight och fick nöja sig med ett silver.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Christer Ringblom

2
0
1