Amir Malekpour har guldfokus

28 juni 2018  |  Annie Carriage

Det blev en annorlunda midsommar för Amir Malekpour som åkte ner till Bukarest och sitt första EM i MMA.
– Jag kände mig oslagbar, säger Amir Malekpour till budokampsport.se

Mästerskapet i Rumänien var Amirs första EM i MMA, han har tidigare deltagit i VM i wushu men denna gång blev det medalj. Amir klev in i turneringen med höga förväntningar på sig själv och vågade gå för guldet.
– Jag hade höga förväntningar på mig själv då jag under åren har lärt mig “hur” jag ska nå dit jag vill och inte bara “vart” jag vill nå. I varje disciplin har jag hittat en tränare i världsklass som passar mig och min personlighet perfekt och med det grymma teamet jag har skapat runt om mig kan jag ta mig till toppen. Dessutom tillhör jag världens bästa landslag så det är naturligt att jag förväntar mig guldmedalj, säger Amir.

Det blev ett minst sagt annorlunda midsommarfirande som korades den en guldmedalj efter en intensiv final som slutade med vinst till Amir genom TKO.
– Jag älskar att prestera under press och allt jag hade kämpat för stod på spel. Jag kände buren som universums mittpunkt och kände där och då att detta är vad jag var gjord för och vill hålla på med resten av mitt liv. Jag kände mig oslagbar och kände redan stoltheten när jag kliver på pallen med guldet runt halsen och svenska flaggan på axlarna, säger Amir.

“Det ultimata testet för mig både fysiskt och psykiskt”
– Det var en tuff turnering på hög nivå med 14 deltagare i min viktklass från olika länder och jag visste att det var det ultimata testet för mig både fysiskt och psykiskt. Det känns jättebra nu när jag har vunnit guldet och vet att jag är på rätt bana och ska fortsätta att utvecklas som jag gör, fortsätter Amir.

Framtiden ser ljus ut för Amir som har fler drömmar att nå.
– Mitt nästa mål är naturligtvis att vinna VM-guld och bevisa för mig själv och alla andra att jag är den bästa i världen och göra alla som lägger sin tid och energi på mig stolta, avslutar Amir.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Anders Taxi Ohlsson

 

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4