Erica Björnestrand har siktet inställt på guld

29 juni 2018  |  Annie Carriage

Erica Björnestrand har alltid varit idrottsintresserad och började med thaiboxning när hon var 25 år, efter det gick det snabbt. Inom de första fem åren hade hon kammat hem både SM-guld, EM-silver och VM-silver. I våras var det dags för ännu ett VM, denna gång i den mexikanska staden Cancún. Efter en semifinal hon dominerade så pass att hennes motståndare gav upp ställdes hon mot ryska Svetlana Vinnikova i VM-finalen, ryskan blev denna gång numret för stort och Erica längtar nu till EM som inleds om några dagar.
–  Ett stort sug av revansch, säger Erica Björnestrand till budokampsport.se

EM i thaiboxning startar den 30:e juni i Prag och pågår under en vecka. Det är inte många veckor sen VM i Mexiko avgjordes men det betyder också att lusten till revansch är stor efter finalen mot Svetlana Vinnikova.
– Varje tillfälle i ringen är ett tillfälle att lära och varje match är unik. Just denna matchen gick av olika anledningar inte som jag ville och ett stort sug av revansch är vad jag tar med mig, säger Erica till budokampsport.se

Och målet för EM är tydligt – det är guld som gäller.
– Att jag kommer stå i ännu en EM-final och denna gången vinna guld, det är mitt mål, fortsätter Erica.

Fokus efter VM har legat på att hinna ladda om och framförallt återhämta sig innan mästerskapen i Tjeckien drar igång. 
– Mentalt känns allt bra, utmaningen för mig har varit att försöka synka den känslan med kroppen. Att kroppen ska få hinna återhämta sig, säger Erica.

“I stort sett kan man säga att jag aldrig riktigt är nöjd” 
– I stort sett kan man säga att jag aldrig riktigt är nöjd, även om jag vunnit, det finns alltid något att förbättra. Trots det så ger jag mig själv godkänt när jag känner att jag fått ut allt jag har inom mig, när jag gett allt! Det är en snarare en känsla inom mig än något andra kanske ser, säger Erica.

Nästa stopp är EM men det finns även andra drömmar som lockar.
–  Jag gillar upplägget kring proffsmatcher och det finns flera organisationer jag gärna vill fightas inom, bland annat är drömmen att få slåss om ett WMC- bälte, avslutar Erica.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Benjamin Bayard

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4