Sofia Olofsson klar för stormatch i Glory

EM i thaiboxning pågår just nu men där är inte Sofia Olofsson med. Förklaringen ligger i att hon är klar för en tung match i New York den 20:e juli. I organisationen Glory kommer Olofsson att ställas mot Tiffany van Soest.
– Det roligaste med matchen ska bli utmaningen, säger hon till budokampsport.se.

2 juli 2018  |  Jonathan Broberg

Sofia Olofsson kliver in i stororganisationen Glory. Hon gör det den 20:e juli då hon i New York möter Tiffany van Soest.

Olofsson, som alltså inte deltar i det pågående Europamästerskapet, förbereder sig som bäst för matchen.
– Just nu är jag i en väldigt tung träningsperiod. Det är extremt mycket och hård träning nu så att min kropp är väldigt trött. Men jag tror alltid på min form och den kommer vara där när det är dags för matchen.

Olofsson har de senaste åren vunnit nästan allt man kan vinna och är en av svensk kampsports allra största profiler just nu.
– Känslan inför min Glorydebut är bra. Det är självklart lite nervöst och läskigt på något sätt för det är en väldigt stor match och utmaning. Men samtidigt är det väldigt kul att jag får vara med i Glory, det är verkligen häftigt.

“Väldigt kul att få göra det här”
Motståndet, Tiffany van Soest, förlorade i december på Glory 48 mot Anissa Meksen, men har innan dess imponerat stort.
– Tiffany är väldigt duktig och erfaren. Hon har en hoppig stil med bra fotarbete. Men jag och mina två tränare Henrik och Lex har lagt upp en bra plan inför matchen som vi tränar nu på och som vi tror på.

Olofsson ska också försöka njuta av det stora ögonblick som stundar för henne.
– Det roligaste med den här matchen ska bli utmaningen. Även om det känns lite läskigt och stort just nu så ska det bli otroligt häftigt att få gå en sån match i Glory. Jag ska verkligen försöka njuta för jag har verkligen tränat och kämpat och slitit både mentalt och fysiskt för att ta mig dit jag är idag. Så det ska bli väldigt kul att få göra det här.

Text och foto: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4