Marcus Sundin Liljedorff klar för semifinal

3 juli 2018  |  Annie Carriage

EM i thaiboxning är i full gång i Tjeckiens huvudstad och ytterligare en svensk är klar för semifinal.
– Väldigt skön vinst, säger Marcus Sundin Liljedorff till budokampsport.se

Igår kväll var det alltså dags för ytterligare svenskar att kliva in i turneringen, Marcus Sundin Liljedorff och Evelina Wikner.

Marcus gick upp i ringen mot Maksim Profokev från Ryssland, det blev en tuff match för svensken som gjorde en imponerande vändning och vann tredje ronden med 10-8 vilken betydde att poängställningen blev 28-28. Domarna beslöt då att tilldöma Marcus vinsten efter att ryssen haft två räkningar under matchen.

– Det kändes ändå bra, jag va lite stressad i början men sen fick jag mer kontroll på honom allt eftersom matchen gick. I rondvilan mellan rond 2 och 3 så insåg vi, mina coacher Rene Bon Costa och Johan Storm, att knock var den enda lösningen för att vinna, så vi fick försöka lyckas med det och jag träffade med vänsterknät i kroppen och kände att det blev startskottet för att kunna plocka ner honom. Väldigt skön vinst speciellt eftersom det var mot Ryssland och också för att det är en ny viktklass för mig och nu får jag chansen att möta en av de bästa i semifinal på onsdag. Vi har ett riktigt nice teamwork här och alla stöttar och hjälper varandra, säger Marcus till budokampsport.se

Evelina Wikner mötte fransyskan Annaelle Angerville i sin match som hon tyvärr förlorade.

Senare idag kommer Erica Björnestrand möta Sanne De Ruijter från Nederländerna och Sara Matsson möter grekiskan Elena Galanis.

Text: Annie Bondefelt

Foto: Rene Bon Costa

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4