Sara Matsson blev EM-bronsmedaljör

4 juli 2018  |  Annie Carriage

33-åriga Sara Matsson från Dalarna, numera Stockholmsbo, klev som sista svensk för kvällen upp i ringen mot turkiskan Bediha Tacyildiz i 67-kilosklassens semifinal. En match som innehöll flera partier clinch och mycket vilja.

När gonggongen klingade gick tjejerna direkt in i närkamp, en clinch där turkiskan Tacyildiz visade prov på vassa knän. Sara tryckte upp turkiskan mot ringhörnan flertalet gånger och fick in några slagserier men turkiskan hade tydligare tekniker och var den som var mer aktiv i den första ronden som svenskan förlorade.

I den andra ronden fick publiken se en mer bestämd Sara, hon hittade sina lowkicks och när turkiskan försökte hålla distansen genom frontsparkar fångade Sara benet och kontrade med en lowkick direkt. Sara gjorde en mycket bättre rond även om turkiskan fick in flera raka slag och vann till slut även rond 2.

I den tredje och sista ronden var svenskan tvingad att pressa och även om Sara får in några bra serier av knän fastnar de bägge i den intensiva clinchen och hamnar flertalet gånger på marken, Trots en bra prestation blev det en bronspeng för Sara denna gång.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Patricia Axling

 

En kommentar

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4