Tränarpasset

4 juli 2018  |  Sofia Arnbom

SISU Idrottsböcker är idrottens förlag. Deras uppdrag är att samla in idrottskunskap och göra den tillgänglig för fler.
SISU Idrottsutbildarna är idrottens studieförbund. De hjälper idrottsföreningar med alla former av utbildning och utveckling.
En del av kunskapen samlas i Tränarpasset och oavsett om du är tränare, aktiv eller på annat sätt intresserad finns det nyttig information på sidan.

Kvinnor & träning
Just nu kan du till exempel läsa om kvinnor och träning när Lisbeth Wikström-Frisén, medicine doktor i idrottsmedicin, berättar om hur träningen kan periodiseras efter menstruationscykeln, hormoner, menstruationsstörningar, PMS och om p-piller påverkar träningseffekten:

– En övervägande del av all idrottsforskning är gjord på män. Vi tillgodogör oss träning på liknande sätt oavsett kön, men det finns en del kunskaper inom fysiologi och anatomi som är specifika för kvinnor och som är viktiga att ta hänsyn till för att maximera prestationsförmågan och minska skaderisken.

2
0
1