Erica Björnestrand tog Sveriges fjärde EM-brons

5 juli 2018  |  Annie Carriage

För sex veckor sen tog Erica Björnestrand VM-silver i -63,5 kg, även denna gång klev hon upp mot VM-guldmedaljören hon mött så många gånger förr – Svetlana Vinnikova från Ryssland.

Det var två taggade idrottare som klev in i ringen i Prag ikväll och matchen inleddes intensivt när ryskan pepprade rappa sparkkombinationer med mycket kraft bakom. Erica svarade upp och var aktiv ronden igenom och svarade med clinch och spetsiga knän mot ryskan som dock var snabb på att kontra.

I den andra ronden verkade det nästan som att ryskan var cementerad i mattan, stabil och med bra balans avväpnade hon svenskans attacker och kontrade när Erica hade en lite för öppen guard. Erica fick in några riktigt bra slagkombinationer och i tredje ronden gjorde hon det jobbigt för ryskan i clinchen men denna gång räcker det inte, trots en stabil insats fick svenskan nöja sig med en bronspeng denna kväll.

– Det var lite av en final för mig idag då jag möte regerande världsmästarinnan som jag förlorade finalen mot på VM. Jag gav allt och det var en väldigt jämn match!
Tar den känslan med mig och tränar vidare, både på de som jag gjorde bra och de sakerna jag behöver bli ännu bättre på för att plocka de där guldet! I’ll be back, säger Erica till budokampsport.se

Text: Annie Bondefelt
Foto: Patricia Axling

 

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4