Angela Mamic tog EM-guld för andra året i rad

6 juli 2018  |  Annie Bondefelt

En av Sveriges starkast lysande thaiboxningsstjärnor är VM-silvermedaljören Angela Mamic. Idag tog upp ytterligare en mästerskapsmedalj när hon besegrade ryska Alina Ovchinnikova i 71-kilosklassens och tog hem EM-guldet för andra året i rad.
– Jag känner mig glad och stolt över att jag lyckades försvara mitt EM-guld, säger Angela Mamic till budokampsport.se

Avgjort redan i första ronden
Angela tog idag ännu ett EM-guld, motståndaren Alina Ovchinnikova, var den samma som förra året och även denna gång hade hon inte en chans mot svenskans intensitet, raka slag och höga tempo. Direkt efter gonggongens signal gick Angela på offensiven och levererade slagserier med raka slag som såg ut att chocka hennes ryska motståndare redan i inledningsminuterna. Svenskan fortsatte att avfyra kombinationer av sparkar och slag mot huvudet i hög takt och ryskan hade mer och mer problem med att försvara sig och i mitten av första ronden fick ryskan en räkning. Angela fortsatte överösa ryskan med tunga tekniker och fjorton sekunder innan rondens slut fick ryskan sin andra räkning som ledde till att domaren sedermera bröt matchen och Angela tog sitt andra raka EM-guld.

– Vi tittade på hennes semifinal för att se vad som hade ändrats ifrån förra året. Vi visste vad som fungerade förra året så vi utgick ifrån det. Planen var att köra hårt ifrån början och sätta press direkt, säger Angela Mamic till budokampsport.se

4 svenska bronsmedaljer tidigare i mästerskapet
Sverige tog ytterligare medaljer under veckans turnering, 26-årige EM-debutanten Marcus Sundin Liljedorff imponerade i sin nya viktklass men motståndet i semifinalen blev för tufft och Marcus fick se sig besegrad av den rutinerade vitryssen Dzmitry Valent och fick nöja sig med ett brons. Samma kväll tog även 33-åriga Sara Matsson en bronspeng efter semifinal i 67-kilosklassen efter en fin insats mot turkiskan Bediha Tacyildiz.
Erica Björnestrand som för några veckor sen tog VM-silver mötte den intensiva ryskan Svetlana Vinnikova, samma fighter som Erica även mötte i vårens VM-final. Ryskan tog kommandot i matchen och trots Ericas fina kontringsförsök med spetsiga knän i clinchen hade ryskan en imponerande balans och Erica gick ur ringen med en bronsmedalj. Även Camilla Danielsson lämnar Prag med ett brons efter semifinalen i 45-kilosklassen mot finska Satu Mykkanen. Camilla rörde sig inledningsvis mycket bra men finskans aggressiva stil med kraftfulla tekniker avgjorde och Camilla tog en bronspeng.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Patricia Axling

2
0
1