Foto: Hamid Ershad Sarabi

Semestertider i antågande

Det har varit en lång och härlig kampsportsvår. Ånyo. Min känsla är att det inte längre dock finns några lugna perioder kvar i vårt förbund – och det är härligt på sitt sätt. Det är full fart hela tiden. Varje dag. Så när jag under torsdagen släcker ner för semester i en månad kommer den väldigt välbehövligt för min del.

18 juli 2018  |  Jonathan Broberg

Vi har försökt steppat upp vår kommunikation ytterligare under våren i förbundet. Fortfarande är vi tämligen ensamma om att täcka våra landslag när de skövlar framgångar under mästerskapen, men jag upplever en stor medial törst efter att veta hur det går inom kampsporten. Numera är det inte många mästerskap som det inte skrivs om i media – men de allra flesta gånger behöver vi fortfarande servera bilder, texter och klipp. Vilket vi så klart gärna gör.

Men i och med att media är på tårna krävs det mer arbete med kontakterna än förr. Samtidigt har vi vår hemsida som besöks flitigt. Vi har, åtminstone på soundcloud, snart 5000 lyssnare av vår Kampsportspodden, och ungefär lika många har sett vår webb-tv.

De två relativt nya kommunikationskanalerna kommer vi under hösten att försöka strama åt och utveckla ännu mer. Min vision med podden är att den ska gå över till att vara mer en radiostation för kampsport, med program dagligen. Emellertid vet jag inte hur tid ska beredas för det, men kul hade det varit.

Podden tar inte sommarledigt utan vi kommer servera tre program under min semester. I går spelade vi en podd inför Pride med Patricia Kazimierczak, jämställdhets- och mångfaldsansvarig i styrelsen (det avsnittet släpps på fredag). Idag spelar jag och Annie in ytterligare ett avsnitt, som handlar om kampsportssommaren som varit och som komma skall (avsnittet släpps på fredag om två veckor). Och på tisdag träffar Kenneth, som ni förresten kan höra under sommaren i radiosporten igen, och Annie kendostjärnorna Göran Gutiérrez-Aranda och Kumi Sato, som ska prata VM i kendo, det avsnittet kommer att släppas i slutet av augusti.

På hemsidan, som inte heller riktigt tar sommarsemester, kommer vi på tisdag att starta en artikelserie som heter ”I hängmattan med…” där vi träffar olika profiler inom våra led. Jag har bland andra intervjuat PO Lindvall och Gabriella Ringblom (som blir premiärläsningen).

Serien kommer också dyka upp i vår webb-tv där Annie träffat Sanja Trbojevic och Josefin Lindgren Knutsson och William Ustav (från bujinkan).

Så det finns all anledning att följa oss under juli/augusti också.

Annie, förresten, har varit en enorm kraft för oss i vår kommunikation. Hon inte bara assisterar mig – hon arbetar så självständigt och framåt att jag knappt märkt att hon är ny. Vi är ett bra team och vi har väldigt roligt.

Så jag tror att vi kommer kunna lyfta oss ännu mer under hösten, rent kommunikativt.

Jag vill också passa på att lyfta fram våra två superproffs Kenneth Range och Kent Hansson. Range hjälper oss med podden och Kent med krönikor. Vårt förbund är egentligen bortskämda som har dessa två att tillgå i sina respektive roller, och både Kent och Kenneth betyder väldigt mycket för mig också på ett personligt plan, där de båda ofta bistått mig när jag stött på hinder. Tack för att ni finns!

Jag vill även passa på att tacka vår hovfotograf Hamid Ershad Sarabi samt vår PR-guru Christer Lidman. De hjälper oss främst runt Kampsportsgalan men båda gör egentligen mycket mer än det för vår kommunikation, och för vårt förbund.

Ett tack för denna vår ska också alla ni som hör av er med information, med synpunkter, åsikter, kritik och ibland bara stöttande, snälla ord, ha. Utan ert engagemang och hjälp hade vårt arbete varit betydligt mindre roligt.

När jag sedan återkommer till jobbet i slutet av augusti kliver jag in på mitt tionde år med förbundet. Jag har egentligen haft oförskämt kul på jobbet under de här åren. Och jag hoppas att jag får möjlighet att vara kvar minst lika länge.

Ha en fortsatt trevlig sommar, och har ni vägarna förbi södra Gotland – slå gärna en pling.

Foto: Hamid Ershad Sarabi

En kommentar

  1. Tack för vänliga ord. Det är en ära att arbeta för Sveriges bästa förbund. Njut av semestern min vän.

2
0
1