Sofia Olofsson förlorade jämn kamp

23 juli 2018  |  Annie Bondefelt

I fredags arrangerades Glory i Madison Square Garden, New York. För första gången skulle Sofia Olofsson äntra ringen i organisationens regi och fightas mot den föredetta 29-åriga titelhållaren Tiffany Van Soest från San Diego.

Amerikanskan hade 22 matcher i bagaget när hon klev in i fighten mot svenskan, en match som kördes i kickboxningsregler.

Det var två olika stilar som möttes, amerikanskan hade en hoppig stil och rörde sig hela tiden för att hamna i nya vinklar och var duktig på att hålla distans medan Sofia hade en mer thaiboxningsinspirerad stil med en stabil stance och tunga tekniker.

Sofia visade prov på kvicka vänstersparkar och pressade hela tiden amerikanskan framåt med sin boxning och gjorde det svårt för amerikanskan att hitta vinklar att attackera från. Amerikanskan hade bra huvudsparkar och fick in en vänsterspark, men Sofia hämtade sig snabbt och började sätta ännu mer press på amerikanskan genom att leverera slag på slag och hela tiden röra sig framåt.

Det var en mycket jämn match mellan de två, något som också syntes när domarna sagt sitt, Tiffany vann efter delat domslut. Sofia gjorde en mycket imponerade insats och vinsten hade kunnat gå även hennes väg denna kväll.

Text: Annie Bondefelt

Foto: Arkivbild/Benjamin Bayard

2
0
1