AK Fighting Championship 1 arrangeras i Örebro

24 augusti 2018  |  Annie Carriage

Den 29:e september arrangeras den första MMA-galan i Örebro, eventet går av stapeln på Conventum och bakom initiativet står AK Event & PR och deras medarrangör föreningen Akademi Nord.
– Vi vill ge något tillbaka till idrotten, säger Alexander Khalaf från AK Event & PR.

Beslutet att starta en egen gala i Örebro kom då Alexander och Christian Khalaf samt Patrik Hjulström, som själva varit aktiva inom MMA, ville lyfta upp A-klass MMA och tyckte vägen från amatör till proffs ibland kan vara snårig. Med initiativet vill de förenkla klivet som de vet kostar både tid och pengar för de idrottande. 
– Som fajter är det svårt att hålla sig flytande och vi ville komma på ett koncept där vi genom att arrangera galor tillsammans med ideella föreningar kan återinvestera i den idrott vi älskar. Vi vill helt enkelt hjälpa till att få fram fler svenska MMA-utövare till proffsorganisationerna genom att ge dem rätt förutsättningar på vägen dit, säger Alexander Khalaf.

Initiativtagarna har inte bara idrottsliga erfarenheter utan har alla arbetat inom PR och event sen tidigare. Men nu riktar de fokus på idrottsevent och AK Fighting. Grundtanken är att de föreningar som är medarrangörer ska få en del av vinsten som sedan kan återinvesteras i deras tävlande och på så sätt utveckla elitidrotten.
– Klubbarna drivs av eldsjälar och vi som älskar MMA vill verkligen ge tillbaka till idrotten och stötta dessa genom att arrangera tillsammans med förening och erbjuda den en del av vinsten. Samtidigt vill vi i arbetet med galorna, som vi börjar förbereda nästan ett halvår innan, även lyfta fram idrottarna och hjälpa till att bygga deras varumärken. Alla idrottare behöver idag synas och höras men även föreningarna får möjligheten att synas mycket i det här konceptet vilket också kan bidra till att locka fler medlemmar till sig, säger Alexander.

Den första galan hålls i Örebro och blir stadens första stora MMA-gala och kommer att arrangeras på arenan Conventum. Och framtidsdrömmarna är stora även om Alexander poängterar att de vill ta en sak i taget.
– Från att hålla dessa tävlingar i idrottshallar eller gympasalar erbjuder vi nu en gala på en stor arena i Örebro. Vi har lagt ribban högt och satsar helhjärtat på alla detaljer, vi vill göra något unikt. Många är involverade och hjälper oss, kampsportare är världens ödmjukaste och alla jobbar för att dra sitt strå till stacken, inte bara medarrangörer och tävlande. Nu är det denna gala som gäller och vi tar en sak i taget, vi kommer att analysera resultatet innan vi går vidare. Men vi har stora planer kan jag säga redan nu, det här är vår passion, avslutar Alexander.

Matchkort kommer inom kort.

Eventet kommer även sändas live PPV här.

Text: Annie Bondefelt
Foto: AK PR & Event

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

0
0
0