Carolina Bergman vann genrep

4 september 2018  |  Annie Carriage

Carolina Bergman är en av de kickboxare som kommer åka till EM i Bratislava i mitten på oktober. I helgen tog hon chansen till ett genrep inför sin EM-debut då hon gick match mot Annika Berglund på Slaget om Landskrona.

Carolina började med kickboxning 2014 då hon klev in på Fight Team Kungsbacka och träffade sina tränare Magnus Trommestad, Marcus Hansen och Jonas Hogeldal för första gången. Sen dess har utvecklingskurvan pekat uppåt och om några veckor är det dags för EM, men innan dess passade hon på att gå en sista förberedande match på Slaget om Landskrona.

Beslutet om att gå match kom i sista sekund men då matchen gick i en högre viktklass än normalt slapp hon bantningen.
-Vi bestämde oss bara en veckan innan tävlingen att jag skulle delta, så jag hann egentligen inte förbereda mig så mycket. Men det blev ett par lugna träningspass samt ladda upp med mat och vila så energin var på topp. Då jag gick en viktklass högre än vanligt kunde jag äta normalt och behövde inte tänka så mycket på vikten, vilket var skönt, säger Carolina till budokampsport.se

I motståndarhörnan stod SM-guldmedaljören Annika Berglund.
– Jag visste inte så mycket om henne egentligen mer än att hon vann SM 2018 i sin viktklass och att hon var en duktig kickboxare. Matchen var en rolig fight och hon hade en bra och lång jabb men jag försökte driva på så mycket som möjligt med min boxning, hålla en bra guard och köra mycket low-kicks. Jag försöker aldrig ta ut vinsten i förskott även om det känns som om jag hade matchen, men man vet aldrig hur domarna dömer. För min del kändes alla ronder bra och under rond tre så kändes det ändå som att jag hade plockat flest poäng, men man kan aldrig vara säker, fortsätter Carolina.

– Jag är nöjd över att jag stressade inte upp mig utan höll mig lugn och sansad genom hela fighten, tillägger Carolina.

I mitten av oktober är det dags för EM-debut i Bratislava och uppladdningen är i full rullning.
-Det kommer såklart bli mycket kickboxning och annan träning men också fokus på kosten så kommer ner i min tävlingsvikt i tid utan att behöva stressa. Jag vill kunna äta normalt dagarna innan så energin är på topp, säger Carolina.

Och målsättningen inför mästerskapet är självklar.
-Guld såklart! Och självklart en lärorik och spännande vecka tillsammans med resten av det svenska landslaget, avslutar Carolina.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Patrik Andersson

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4