”Costas” Nangas nya utmaning

Constantino ”Costas” Nanga är en Sveriges numera största thaiboxningsnamn. Inte minst sedan han mötte Artur Kyshenko förra hösten. Nu är ”Costas” klar för ny matchning, på en fyrmannaturnering, som hålls under helgen i Tallinn där han först möter Hendrik Themas från Estland.
– På många sätt blir det här väldigt spännande och kul, med nya tag, säger han till budokampsport.se.

10 oktober 2018  |  Jonathan Broberg

Constantino Nanga har vuxit ut till en av svensk thaiboxnings största profiler.

I helgen är det dags för nya utmaningar för ”Costas”. Han går en fyrmannaturnering i Tallinn, där han först stöter ihop med estländaren Hendrik Themas.
– Det ska bli superkul att äntra ringen igen, det är en ny Costas med nytt team och ny motivation. Men som vanligt kan vi alltid förvänta oss show.

“Fokus på första matchen”
Om det presumtiva motståndet menar han att han har studerat motståndarna.
– Självklart har jag gjort min hemläxa. Det som blir spännande och annorlunda denna gång är ju att jag går en turnering med två matcher samma kväll, vilket betyder att det att jag inte riktigt vet vem jag får möta i andra matchen. Så just nu har jag fokusen på första matchen och första motståndet, Hendrik Themas.

Hur har uppladdningen sett ut?
– Precis som förväntat har jag tränat hårt inför denna uppgift. En stor skillnad är naturligtvis min nya tränare Luis Lagerman, det blir vår första mission tillsammans och jag har aldrig känt mig så trygg och självsäker som jag gör nu tack vare honom. Så på många sätt blir det här väldigt spännande och kul, med nya tag.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Benjamin Bayard

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4