Förlust för Marcus Johansson

Det blev ingen final för Marcus Johansson i kickboxnings-EM. Det blev förlust mot kroaten och den regerande världsmästaren Matej Lebo, i en ryckig tillställning, i klassen kick-light -84 kilo.
– Jag gjorde en bra prestation, jag är nöjd med den, men man vill ju ändå alltid vinna, säger han till budokampsport.se.

18 oktober 2018  |  Jonathan Broberg

Marcus Johansson öppnade sin semifinal i EM i kickboxning på ett förtroendeingivande sätt. Den första halvminuten av första ronden gick till svensken, som försökte skruva upp tempot genom kombinationer.

Men ju längre ronden led desto mer fick Lebo att säga till om, och hans vänster var extra pricksäker.
– Han var väldigt svår att läsa. Samtidigt kändes det som att han hela tiden kom ur mina tekniker. Det var en tuff och svår match. Men jag tyckte ändå att jag gjorde en bra prestation.

“Roligaste match jag har gått”
I den andra och tredje ronden präglades matchen av ställningskrig. Karaktären på matchen blev ryckig och det verkade passa kroaten, som smart fredade sig och passade på att kontra effektiv. I inledningen av den tredje ronden fick Johansson in en höger som sänkte kroaten.
– Han somnade en gång och jag trodde nästan att jag skulle bli diskad för det. Det var en match med många avbrott och som sagt, den var tuff och svår.

I slutet av matchen försökte Johansson forcera. Men det ville sig inte för svensken utan EM stannade, precis som VM häromsistens, vid ett brons.
– Ett brons är alltid ett brons, men man vill ju vinna guld. Samtidigt var det här kanske den roligaste match jag har gått. Så det tar jag med mig.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Annie Bondefelt (arkiv från 2017)

2
0
1