Sebastian Rodriguez säkrat ytterligare EM-medalj

18 oktober 2018  |  Annie Carriage

Ännu en svensk EM-medalj är säkrad efter att Sebastian Rodriguez från Ängelholm vann sin kvartsfinal mot turkiske Erdal Golcek.
-Det känns mycket bra att ha säkrat ett brons, men samtidigt siktar jag högre. Nu blir det semi och vi tar det därifrån, säger Sebastian Rodriguez till budokampsport.se

Sverige har nu inte mindre än fyra säkrade EM-medaljer i Bratislava efter Sebastians vinst. Svenskens match mot Golcek blev snarare en uppvisning än en kamp, Sebastian tog initiativet direkt i inledningen när han utnyttjade sin träffsäkra boxning, vassa knän och sin rörlighet. Sebastian pressade turken som försökte svara genom boxning men svenskens hårda midjesparkar och hoppknän överraskande turken som försökte hitta luckor utan att lyckas.

I den tredje och sista ronden satsade turken sitt allt och kom emot svensken med slagserier som Sebastian dock lyckades blocka och kontrade istället med hårda, kontrollerade slag. Sebastian hade full kontroll matchen igenom och stod för närmast en utklassning samtidigt som han visade prov på en stabil stance och en bra balans som kommer att bli en tillgång i kommande semifinal.

– Jag fick in några fina träffar i början av matchen där jag kände att jag skakade honom, och då visste jag att jag hade fått ett övertag. Det var en spännande match, jag var inställd på att vinna och jag gick in och gjorde jobbet.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Magnus Trommestad

 

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4