Sebastian Rodriguez tog EM-brons

19 oktober 2018  |  Annie Bondefelt

Sebastian Rodriguez tog Sveriges fjärde EM-brons i kickboxning och ännu en svensk kickboxare har satt sitt namn på kartan under mästerskapen i Bratislava.

– Jag tog en fight i taget men ville såklart komma till final. Men jag är nöjd med min prestation, jag har ju trots allt bara hållit på med kampsport i 2 år. Men nästa år ska jag ta hem guldet, säger Sebastian Rodriguez till budokampsport.se

Svensken ingav respekt redan tidigt i turneringens 57-kiloklass och i semifinalen fick han kliva upp i ringen mot den erfarna Asgar Rahimov från Azerbajdzjan. Rahimov öppnade tufft när han direkt attackerade med hårda boxningstekniker och i det höga tempo som följde hade svensken först lite problem med att läsa sin motståndare. Emellertid tog det inte lång tid innan Sebastian kom in i matchen, han bjöd på kvicka finter och tunga sparkar och började fokusera på sin egen matchstrategi. Trots att han plockade poäng tog Rahimov en knapp seger i första ronden. Andra ronden var jämn, snurrteknikerna avlöste varandra och de bägge dansade runt i ringen och avfyrade slagserier med full kraft. Rahimov bevakade dock sin ledning genom att hålla avståndet och visade prov på fint försvar genom snabba frontsparkar och smart boxning. I slutet av matchen pressade Sebastian ordentligt, han forcerade in Rahimov i ringhörnan och fick in flera slag men Rahimov lyckades ta sig ur situationen och utbytet av tekniker fortsatte tills ronden nådde sitt slut. Rahimov stod som slutgiltig segrare och Sebastian får nu åka hem med ett EM-brons. En jämn kamp två skickliga fighters emellan och med tanke på att Sebastian endast tränat kampsport i 2 år får man nog säga att det är en riktig talang som gjort sin mästerskapsdebut dessa oktoberdagar.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Magnus Trommestad

2
0
1