Elina Moestam laddar inför SM i BJJ på lördag

25 oktober 2018  |  Annie Carriage

Elina Moestam förbereder sig inför lördagens SM i BJJ, mästerskapet arrangeras detta år i Malmö Kulladals Sporthall och Elina är laddad.
– Jag hoppas att jag ska vinna men kanske framför allt att jag ska kunna göra mitt bästa i mina matcher, säger Elina till budokampsport.se

Elina har haft ett bra BJJ-år, under året har hon bland annat vunnit guld på Abu Dhabi Grand Slam London i våras.
– Jag har haft ett väldigt bra år. Jag vann EM, Grand Slam i London, Nordic, World Pro, Grand Slam i Tokyo i somras och härom helgen Nordic igen. Jag förlorade första matchen på VM men utöver det så har det gått väldigt bra, säger Elina.

Nu väntar SM till helgen och sparringpassen har avlöst varandra, Elina har även spanat in sina konkurrenter.
– Jag har tränat så mycket jag kan och får galet bra sparring på klubben. Jag har inte gjort något särskilt eller ändrat något inför SM, men eftersom att så många på klubben tävlar brukar träningspassen alltid anpassas så att vi ska få en bra uppladdning. Vi ha en gästinstruktör, Juan Kamezawa, från Brasilien hos oss som har varit väldigt givande.
– Linn Hansson och jag har tävlat mot varandra sedan våra första tävlingar, både med och utan gi. Jag vet att hon är väldigt stark och att hon har en lurig Kimura. Madeleine Håkansson vann silver i brunbältesklassen på VM och låser ut de allra flesta med sitt fotlås. Karin Wahlberg är min bästa träningskompis på klubben och jag vet precis vad hon kommer försöka göra om vi måste möta varandra! Det är många bra tjejer anmälda och jag är glad att vi verkar ha fyllt klasserna lite bättre än förra året på SM, säger Elina.

Trots att Elina satsar hårt på sitt eget tävlande engagerar hon sig även i att träna barn och var nyss uppe i Umeå Fight Camp, hon satsar också på utvecklas som domare och försöker ta alla chanser hon får att döma.
– Det var första gången jag officiellt blev medbjuden att också instruera, annars har jag smitit med ändå, och det var jätteroligt att visa vad jag gör för tekniker och träffa andra i sporten. Det var extra roligt att det kom så många tjejer, berättar Elina.
– Annars försöker jag att vara domare på tävlingar så mycket jag kan. Det är dels bra för tävlandet och förståelsen för var domarna tittar efter, men också för att få ihop pengar att åka och tävla för. Sen undervisar jag de allra minsta barnen på klubben, 4/5-åringarna, och har gjort det i 2,5 år och det känns kul och fint att få vara med på deras utveckling i sporten, avslutar Elina.

För mer info om SM i BJJ klicka här.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Stevie Antoniou

 

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4