Förändringar i den svenska VM-truppen

Med ett par veckor kvar till VM i jujutsu i Malmö åker idag den svenska VM-truppen till just Malmö för ett landslagsläger. Och truppen har förändrats något. James Kytösaho är skadad och missar VM, istället får talangen Fanny Seth-Wenzel plats.
– Jättetråkigt för James förstås, men han kommer vara med i Malmö runt landslaget istället, Fanny har visat stora framsteg på senare tid och vi vill därför ge henne chansen att vara med, säger förbundskapten Michael Kuntz till budokampsport.se.

9 november 2018  |  Jonathan Broberg

Det var under German Open som James Kytösaho ådrog sig en skada och den skadan gör att han missar hemma-VM.

Men med i truppen kommer Fanny Seth-Wenzel, lillasyster till William. Hon kommer att tävla i -70-kilosklassen i fight.
– Vi har hela tiden velat ha lite dörrar öppna för talanger att kunna slå sig in i VM-truppen. Fanny har visat stora framsteg på senare tid. Hon vann bland annat i Vienna Open i juni och då kände vi att hon hör hemma i en VM-trupp, säger Kuntz.

VM i jujutsu går i Baltiska Hallen i Malmö mellan 23-25 november.

Text: Jonathan Broberg
Foto: privat

2
0
1