Fanny Seth-Wenzel om sitt första senior-VM på hemmaplan:

20 november 2018  |  Annie Carriage

Fanny Seth-Wenzel är det senaste tillskottet till Sveriges VM-trupp efter en strålande insats på Vienna Open i somras då hon tog hem guldet. 

Trots sin unga ålder har Fanny tränat jujutsu i hela 10 år, till helgen går hon upp på VM för att  tävla i 70-kilosklassen i fighting*. Trots en tuff inledning på året hittade hon formen under sommaren.
– Mitt jujutsu-år började ganska lugnt på grund av sjukdomar men i början av sommaren tävlade jag i Vienna Open, vilken var min första seniortävling någonsin och där tog jag guld, säger Fanny.

I år är det första året Fanny tävlar som U21 och i höstas deltog hon på JEM. VM i Malmö blir hennes första seniormästerskap.
– VM kommer bli mitt första seniormästerskap och jag är sjukt taggad. Det är så stort att få köra sitt första senior-VM på hemmaplan med en lite större skala vänner och familj på läktaren, det ska bli galet häftigt. Eftersom det är mitt första seniormästerskap och det kommer vara tufft motstånd så satsar jag bara på att göra mitt allra bästa och ha sjukt kul, jag känner mig i form så nu kör vi, avslutar Fanny.

*Fighting
En blandning mellan karate, judo och brottning, där det gäller att ta poäng i varje del. Lyckas man kan man vinna på ippon (teknisk överlägsenhet). Man kan även vinna på poäng om matchen går tiden ut.

VM i jujutsu pågår mellan 23-25:e november i Baltiska Hallen, Malmö. Sverige ställer upp med en trupp om 14 deltagare i stilarna ne wasa, fight och duo.
Biljetter till evenemanget går att köpa på plats, mer info finns här. 

Text: Annie Bondefelt
Foto: Arkivbild

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

2
8
10