Isabelle Sarfati gör oväntad comeback under VM i jujutsu

21 november 2018  |  Annie Carriage

Isabelle Sarfati har en lång meritlista inom jujutsu och kan stoltsera med flertalet VM- och EM-medaljer. De senaste åren har hon dock verkat som coach för duo-laget i svenska landslaget, men till helgen gör hon comeback och går själv upp på mattan igen.

– Jag hoppas hitta den där känslan när man känner sig laddad, fokuserad och säker, säger Isabelle Sarfati till budokampsport.se

Isabelle har varit aktiv inom jujutsun sen 80-talet, varit coach sen 2001, och är även invald i Svenska Jujutsufederationens Hall of Fame. Men i helgen gör hon något hon aldrig gjort förut – VM på hemmaplan.
– Även om jag inte tävlat på ett tag så har jag tränat på som vanligt. Jag har hållit mig i form både fysiskt och tekniskt och jag känner att jag fortfarande har explosiviteten i mig. Jag har en ny partner, Sture Svahn, som är den tyngsta partnern jag haft vilket har fått mig att bli starkare, säger Isabelle.

Dock är det inte första gången Isabelle deltar i ett mästerskap på hemmaplan, 1997 deltog hon på EM i Stockholm och tog då hem bronspengen.
– EM i Stockholm arrangerades i Solnahallen och att vara på hemmaplan ger en extra skjuts, så jag ser fram emot helgen, säger Isabelle.

Isabelle inledde sin medaljskörd av internationella medaljer 1994 då hon knep VM-bronset, året därpå tog hon EM-guld och 1996 blev det ett VM-silver. Nu är hon redo att kliva in på den internationella scenen igen.
– Jag har hållit på med jujutsu länge, jag började tävla -89, deltog i det första SM som arrangerades och kom med i landslaget -90. När Michael Kuntz, förbundskaptenen, frågade om jag ville delta i lagtävlingen så kände jag att jag absolut ville ställa upp för laget. Sen hoppas jag att jag kan hitta den där känslan, den när prestationen sitter där den ska. Man känner sig laddad, fokuserad och säker, säger Isabelle

Text: Annie Bondefelt
Foto: Elin Sarfati

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

2
8
10