Isa Tidblad Keskikangas vann titel i Thailand

Thaiboxaren Isa Tidblad Keskikangas befinner sig i Thailand, och lär göra det ett gäng månader till, och vann i går en stor proffstitel i organisationen WPMF, efter att ha besegrat kenyanskan Farida Okiko.
– Jag hade en väldigt bra känsla med mig in i ringen, säger hon till budokampsport.se.

22 november 2018  |  Jonathan Broberg

I går vann Isa Tidblad Keskikangas proffstiteln i organisationen WPMF efter att ha besegrat Farida Okiko i en match i Phuket.

Så här beskriver Isa sin upplevelse.
– Jag hade en väldigt bra känsla med mig in i ringen igår men jag började matchen lite för lugnt. Så från tredje ronden fanns det inget annat än att gå framåt och pressa henne i clinchen vilket jag lyckades bra med. Farida är en duktig thaiboxare med över 70 matcher och jag var lite ringrostig efter att tagit en paus från thaiboxning efter VM i maj, men jag hade bestämt mig innan att bältet var mitt och gjorde det som krävdes och fungerade för dagen. Galan arrangerades av Tiger Muay Thai (Farida gym) så visste jag att jag var tvungen att övertyga för att vinna.

Tankar om att till och med sluta
För Isa, som redan 2014 i Malaysia vann VM-guld, betyder segern ett stort steg framåt efter en lite tyngre period. En tid där hon medger att hon till och med haft tankar på att ge upp karriären.
– Det betyder jätte-jättemycket! Min första reaktion var verkligen ”händer det här på riktigt?” Efter VM var jag väldigt less på thaiboxning och funderade nästan på att sluta, men ville inte ge upp utan att försöka se hur långt jag kan nå som proffs. Därför känns det helt galet att jag har vunnit en professionell världsmästartitel nu! WPMF är inte en så stor organisation i Sverige, men här i Thailand räknas den som en av de tre största, i klass med WMC och WBC.

Vad som händer nu och framgent är att hon kommer stanna i Thailand en tid och fortsätta sikta mot fler matcher.
– Jag kommer stanna i Thailand några månader till som det ser ut just nu. Sitsongpeenong Phuket som är mitt gym här har det bästa farang-teamet i hela Thailand så jag utvecklas varje dag här. Har ingen ny match inbokad, men det är lättare att få stora matcher här så vi får se när nästa dyker upp.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Benjamin Bayard (arkivbild)

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4