Josefine Lindgren Knutsson får ny match mot Kana

De möttes i en batalj i höstas, Josefine Lindgren Knutsson och japanska stjärnan Kana. Det slutade med en förlust för Lindgren Knutsson, som emellertid får en chans till revansch på Kana redan i mars.
– Det var vi som begärde den, säger Lindgren Knutsson till budokampsport.se.

11 januari 2019  |  Jonathan Broberg

I november förra året gick Josefine Lindgren Knutsson upp i thaiboxningsringen mot den japanska stjärnan Kana, i K1-galan i Tokyo.

Matchen slutade lite snöpligt med förlust på poäng. Men redan i mars, den 10:e, kan hon få sin revansch. Det är nämligen klart med ett returmöte mellan de båda.
– Det var vi som begärde den och jag kommer ha full fokus med nya strategier och passande träning inför detta möte. De kommer se en helt annan sida av mig denna gången.

Lindgren Knutsson hade ett väldigt fint 2018, med bland annat VM-guld och en nominering till Idrottsgalan. Dessutom hann hon med att gå match i Thailand i december, en match som slutade oavgjort efter att strömmen gått i arenan, och matchen dömdes därför som oavgjord.

“Denna gång får jag släcka deras stjärna”
Den nya chansen mot Kana kommer att haussas rejält, och Josefine är laddad.
– Jag har aldrig känt mig såhär motiverad förr, matcherna blir bara större och större. Denna matchen kommer vara på Main arenan vilket är så stort i Japan.
– Vi har en gameplan och är beredd på att hon kommer steppa upp och vara mycket mer offensiv denna gången.

Matchen sist gick till Kana på poäng, men matchen var jämn och resultatet var ovisst.
– Jag tyckte att jag vann sist så har jag lärt mig att, ska man vinna mot en stjärna på hemmaplan måste du gå in för att knocka henne. Denna gång får jag släcka deras stjärna för att få hem vinsten.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Annie Bondefelt

3
5
6