Ännu ett SM-guld till Nina Back

31 januari 2019  |  Annie Bondefelt

I helgen avgjordes SM i MMA i Västerås och in i oktagonen klev Nina Back för att göra upp om guldet. Förra året tog Nina SM-guld men hon fick också sitt internationella genombrott ifjol genom sina VM- och EM-silver som hon kammade hem till Sverige. Inför årets SM hade hon en intensiv uppladdningen innan hon slutligen gick finalmatch mot Bezhan Mahmudi i stråviktsklassen.

– Vi har byggt vidare på samma koncept som inför tidigare mästerskap med några mindre justeringar. Största fokuset denna gång låg på att få in rätt tempo i kroppen, formen var redan bra sedan VM, säger Nina Back till budokampsport.se

Nina har arbetat på att fortsätta utvecklas sen VM och hon upplevde en positiv skillnad efter finalens tre ronder.

– Jag upplevde att efter tre ronder var jag den som åstadkom mest skada och kunde visa upp ett mer komplett MMA-game. Min motståndare jagade efter submissions men det var aldrig något som satt. Jag var nöjd med att, trots pressen som regerande svensk mästare i viktklassen, kunna bibehålla fokus på uppgiften och visa att jag har utvecklats från tidigare matcher. Jag har haft ett otroligt stöd från hela klubben, coacher och alla man känner innan, under och efter matchen, det värmer verkligen, säger Nina Back.

I och med sin förstaplats i A-klass är hon garanterad en landslagsplats och det närmaste året har en tydlig internationell målsättning.

-Målsättningen är ganska tydlig, jag vill fortsätta samla rutin och erfarenhet. Att hela tiden utvecklas och prestera på topp utifrån mina egna förutsättningar. Jag lärde mig otroligt mycket från tidigare mästerskap och är riktigt taggad på att även detta år få representera Sveriges färger internationellt. Siktet är inställt på att gå hela vägen men det gäller att alltid ta en match i taget. Resultatet återstå att se men med små justeringar och rätt förberedelser på hemmaplan så kommer jag vara redo, avslutar Nina Back.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Daniel Schälander/SMMAF & Viktor Ekelund

 

2
0
1