Krister Dahlström kan bli årets ledare

Krister Dahlström, Visby Kendoklubbs engagerade eldsjäl, är nominerad till Årets ledare vid Kampsportsgalan. Dahlström har på relativt kort tid varit en drivande faktor i att kendo etablerat sig i Visby och klubben fortsätter att växa.
– Att bli nominerad, jag trodde först att det var något fel, säger han till budokampsport.se.

4 mars 2019  |  Jonathan Broberg

Kendo i Visby, relativt liten idrott i en förhållandevis liten stad, borde vara ohyggligt svårt att lyckas med.

Men faktum är att Visby kendoklubb har lyckats växa på många olika plan under sin blott femåriga klubbhistoria. Mycket av klubbens framgångar kan tillskrivas eldsjälen och ledaren Krister Dahlström.
Och han är också nominerad till Årets ledare vid Kampsportsgalan den 23:e mars.
– Jag blev både överraskad och förvånad när jag fick höra att jag var nominerad. Jag trodde först det var något fel, så jag gick in och lyssnade på Kampsportspodden – och då fattade jag att det var mig man menade.
– Det är klart att jag blev väldigt glad.

Krister beskriver att utmaningarna för föreningen har varit många.
– De flesta gotländska ungdomar vill iväg från ön i ung ålder och sedan när de blir äldre vill de ofta komma tillbaka. Det gäller nog att vara förberedd på det och hitta en bra balans för att kunna ge ungdomarna så mycket att de vill komma tillbaka till oss på klubben.
– Vi försöker ha en allmän idrottslig uppfostran fast vi håller på med kendo, det genomsyrar föreningen. Är du ung kan det vara pinsamt att skrika högt med en pinne i handen, men det kan också vara något du går stärkt ur.

Biljett till Kampsportsgalan kostar 1295 kronor och finns att köpa här. Observera att det är ett begränsat antal platser, så passa på.

För er som inte kan vara på plats på galan finns ett annat alternativ. Kampsportsgalan sänds i Budokampsport-TV, i samarbete med Solidsport.com, och kostar just nu 79 kronor att köpa. Här köper du sändningen.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Erik Landerdahl

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4