Fredrik Widgren nominerad till Årets Mästare för andra året i rad

14 mars 2019  |  Annie Bondefelt

Fredrik Widgren är sen många år en veteran på både jujutsu-mattan såsom på Kampsportsgalan, föregående gala tog han hem priset för Årets Mästare och även i år är han nominerad i kategorin.
– Vi hade en fantastisk lagkänsla och ett publikstöd som var sjukt mäktigt, säger Fredrik Widgren till budokampsport.se

I mars den 23:e är det dags för ännu en Kampsportsgala, för ett tag sen blev nomineringarna offentliga och ännu en gång fick Fredrik veta att han blivit nominerad till ett av galans priser.
– Samma dag som nomineringarna släpptes av SB&K på sociala medier fick jag reda på att jag var en av de nominerade, berättar Fredrik till budokampsport.se

Fredrik har haft ett hektiskt fjolår där topprestationerna avlöste varandra där höjdpunkten var VM på hemmaplan i Malmö i november.
– Stora delar av 2018 har gått bra. jag vann EM, Paris Open, German Open, SM och Hamburg Open. Sist ut på året var VM på hemmaplan där det blev en tredjeplats både individuellt och i lag.
Jag skulle säga att höjdpunkten var lagbronset på VM, vi hade en fantastisk lagkänsla och ett publikstöd som var sjukt mäktigt. Alla presterade verkligen på toppen av sin förmåga, säger Fredrik.

På frågan hur man gör för att prestera på topp idrottsligt år efter år är Fredriks svar en kombination av enträget slit och en stark vilja att alltid förbättras. 
– Hårt arbete under många år skulle jag nog säga är nyckeln. Att alltid pressa sig själv och hela tiden försöka utvecklas både fysiskt och mentalt, man kan alltid blir bättre, säger Fredrik.

Planerna och förberedelserna för 2019 års tävlingar är redan igång och ännu ett VM står i fokus för Fredrik.
– Under våren kommer det blir mycket fokus på uppbyggnad, jag vill hitta en variation i träningen för att förbättra och tänka nytt. Under i höst blir det fokus på VM igen, som går i Abu Dhabi i år, avslutar Fredrik.

För er som inte kan vara på plats på galan sänds den i Budokampsport-TV, i samarbete med Solidsport.com, och kostar just nu 79 kronor att köpa.

Här köper du sändningen.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Jonathan Broberg

17
24
24