Britt Sjöqvist fick äntligen till det under 2018

2018 hittade HEMA-stjärnan Britt Sjöqvist äntligen rätt i sin satsning. Och i stortävlingen Purpleheart Open i USA blev det seger, som sedan också följdes upp med karriärens första SM-guld.
– Jag hade en nästan oförskämt bra säsong, säger hon till budokampsport.se.

20 mars 2019  |  Jonathan Broberg

Efter många år av slit, utan att riktigt få det att lossna, gick Britt Sjöqvist in i 2018 med lite nya infallsvinklar till idrotten.

Och det blev ett år som hon knappt vågade tro på själv. Hon vann både SM-guld och internationella stortävlingen Purpleheart Open i USA. Samtidigt blev hon i förra veckan varse om en nominering till Kampsportsgalan i kategorin Årets genombrott.
– Det är jättestort att få en nominering. Jag hade aldrig trott på det innan, så det är väldigt kul att få representera min klubb och min sport på det här sättet.
– Jag hade en nästan oförskämt bra säsong ifjol. Jag hoppas kunna återupprepa den under 2019, och kanske då också vinna Swordfish.

Ja, hon blickar alltså tillbaka på ett enastående år och ser med tillförsikt framåt.
– Jag vill ställa upp i nordiska ligan och Swordfish. Och så vill jag försvara mitt SM-guld.

Men innan dess väntar Kampsportsgalan den 23:e mars.
– Jag har aldrig varit på en sådan typ av gala, så bara det ska bli kul. Jag kommer gå med min sambo så jag ser fram emot den kvällen.

Kampsportsgalan sänds i Budokampsport-TV, i samarbete med Solidsport.com, och kostar just nu 79 kronor att köpa. Här köper du sändningen.


Text: Jonathan Broberg
Foto: Simon Sköld Karlsson

3
5
6