Äntligen match igen för Irman Smajic

Senast Irman Smajic, tungt meriterad på amatörnivå i MMA, gick match var i december under Superior. Nu, efter rätt lång tid utan att ha fått napp, är det dags igen. I maj på nya galan Excellence i Linköping blir Smajic huvudattraktionen.
– Gå main event betyder naturligtvis väldigt mycket för mig, säger han till budokampsport.se.

10 april 2019  |  Jonathan Broberg

Irman Smajic vann i december sin proffsdebut när han på Superior vann mot Malik Jahmaze på TKO.

Sedan dess har det dock varit relativt tyst kring den forne världsmästaren i amatör-MMA. Och han erkänner att tiden utan matchningar varit enerverande.
– När jag väl blev proffs hade jag en känsla av att matcherna bara skulle rassla in. Så har det verkligen inte blivit och det är klart att det känts trögt att inte ha fått napp på match förrän nu.

Och matchen han ska gå är inte vilken som helst. Smajic blir main event när han stöter på Ivan Vicic på nya galan Excellence i Linköping i maj.
– Det är fantastiskt skönt att få en sådan här match. Jag tror inte det är många 36-åringar, som för fem år sedan började med en idrott, som får göra det här. Det ska bli väldigt kul.

“Jag njuter”
Ännu en extra krydda till matchen är att Smajic tränar i just Linköping.
– Det blir knappast mer hemmaplan än så här. Fast på ett sätt känns det lite jobbigt nästan att fajtas på hemmaplan. NU måste jag prestera när nära och kära kommer, och det blir en ny erfarenhet. Det har varit rätt skönt att tävla i Vegas och ute i världen, men nu blir det annorlunda. Men också, förstås, kul.

För motståndet står Ivan Vicic, som har nästan 20 proffsmatcher på meritlistan, sju av dem är segrar.
– Jag vet egentligen ingenting om motståndet mer än att han är en grappler och brottare. Så backen kanske jag ska hålla mig borta från. Men jag tror att jag kan vinna och det känns som en bra match för mig att gå om jag vill vidare i karriären, och det vill jag ju.
– Jag njuter av hypen inför matchen. Det är i en relativt liten stad, många har bokat biljetter och planerat boende och så vidare. Det värmer verkligen.

Excellence Fighting Championship hålls den 4:e maj i Sporthallen i Linköping och biljetter går att inskaffa här.

Text och foto: Jonathan Broberg

3
5
6