William Seth-Wenzel vann Paris Open – i ny viktklass

Framgångarna avlöser varandra för svensk jujutsus största stjärna just nu, William Seth-Wenzel. Han följde idag upp höstens VM-guld med att vinna stortävlingen Paris Open – i den nya viktklassen -94-kilo.
– Den här segern känns jätterolig eftersom jag aldrig kört i -94 tidigare, säger han till budokampsport.se.

27 april 2019  |  Jonathan Broberg

William Seth-Wenzel vann i höstas VM-guld i jujutsu under mästerskapet i Malmö. Då kom guldet i -85-kilosklassen.

Idag, under stora prestigetävlingen Paris open, hade Seth-Wenzel bytt vikt till den något tyngre -94-kilo. Men utgången blev densamma som i Malmö. Seth-Wenzel imponerade stort och vann Paris Open, efter att ha vunnit över den regerande världsmästaren Mikhail Kostiuk.
– Den här segern känns jätterolig eftersom jag aldrig kört i -94 tidigare. Att få prova på en ny viktklass och vinna mot den regerande världsmästaren är ett stort bevis på att jag platsar i -94 också. Jag har kört i -85 i hela min seniorkarriär och aldrig funderat över att byta, men inför de senaste tävlingarna har bantningen känts tyngre och kroppen seg.

“Har alltid vunnit på min räckvidd”
Den nya vikten till trots hade Seth-Wenzel ungefär liknande taktik som han har haft i den tidigare viktklassen.
– Jag provade att köra på samma game som jag brukar och det fungerade bra. Jag har alltid vunnit på min räckvidd och snabbhet och det funkade nästan ännu bättre i den tyngre viktklassen eftersom de flesta är desto långsammare än i -85.

Finalen blev en rysare. Ryssen ledde länge, men under matchens sista skälvande sekunder vända William underläget till seger.
– I finalen var det ganska jämnt, jag låg under större delen men tog igen de sista fem sekunderna. Ryssen i finalen var starkare än jag vilket gjorde det omöjligt för mig att göra något på golvet men jag lyckades tajma ut honom med mina slag i slutet av matchen.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Michael Kuntz

6
3
3