Varbergs Thaiboxningsklubb – en pigg 30-åring

Förra helgen firade Varbergs Thaiboxningsklubb 30 år. Man gjorde det med en stor tävling under helgen med runt 60 matcher.
– Det var jätteroligt, vi hade besök från hela Norden, säger klubbledaren Pelle Bånghäll till budokampsport.se.

14 maj 2019  |  Jonathan Broberg

Thaiboxning och Varberg har varit och är en stark synonym. Varbergs Thaiboxningsklubb har bara på senare år arrangerat många tävlingar, bland annat SM 2016, och en av ledarna Pelle Bånghäll var firad förbundskapten, bland annat för det landslag som vann fyra VM-guld i hemma-VM i Jönköping för några år sedan.

Förra helgen firade också Varbergs Thaiboxningsklubb 30 år.
– Det var en fin helg för oss som klubb och vi hade besök från hela Norden. Dessutom hade vi 40 egna tävlanden från klubben. Vår grundare, Hans Selander, coachade bland annat sin son i en match, vilket var en häftig upplevelse.

När Varbergs Thaiboxningsklubb ser in i framtiden ser den ljus ut.
– Ja, det tycker jag. Vi försöker ta arvet vidare på bästa möjliga sätt och vi vill fortsatt vara en förening för alla, där man är välkommen vilken nivå man än håller och där man själv bestämmer vad man vill göra av sin egen thaiboxning. Det kommer vi jobba vidare med.

Svenska Budo & Kampsportsförbundet gratulerar givetvis klubben till de 30 åren.

Text: Jonathan Broberg
Foto:Robert Elis Erlingson

Lämna en kommentar

3
5
6