Framgångarna fortsätter för Britt Sjöqvist

Ifjol dundrade Britt Sjöqvist fram på HEMA-mattorna som kanske aldrig förr. Det blev SM-guld, vinst i stortävlingen Purpleheart och en nominering till Kampsportsgalan. Förra helgen vann hon inofficiella nordiska mästerskapen och har börjat det här året på liknande sätt som förra.
– Det känns skönt att nu veta att fjolåret inte var en engångsföreteelse, utan att jag faktiskt håller den här nivån, säger hon till budokampsport.se.

15 maj 2019  |  Jonathan Broberg

2018 var ett smått magiskt år för HEMA-stjärnan Britt Sjöqvist.

Hon vann SM, Purpleheart Open i USA och blev nominerad till Årets genombrott vid Kampsportsgalan tidigare i våras.

Förra helgen, när inofficiella nordiska mästerskapen hölls, var Sjöqvist fortsatt svår att överlista: hon vann tävlingen.
– Efter den första matchen gick jag bara runt och log, för det är så otroligt roligt. Jag är jättenöjd med hur jag sedan genomförde tävlingen.

Segern värdesätter hon mycket högt.
– De allra flesta stora namn inom HEMA var med och det var nog en av de tuffaste tävlingarna jag har varit med om, så jag är glad över vad jag presterade och är grymt stolt.

Nu blir det en lång period utan tävling för Sjöqvist, nästa gång blir SM i höst. Men det blir ändå en period fylld av HEMA för henne.
– Jag kommer bland annat att hålla min allra första work-shop och så kommer jag åka till Finland och träna, så det blir full fart även om det inte verkar bli någon tävling innan SM.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Anna Brodin

Lämna en kommentar

3
5
6