SM i kickboxning

19 maj 2019  |  Annie Carriage

I helgen avgjordes SM i kickboxning i klasserna LK, KL och K1. Mästerskapet var ett av de största på många år med över 100 deltagare när tävlingarna tog plats i Skurup Sparkbank Arena. In i ringen klev flera av Sveriges största kickboxningstalanger, både landslagsmeriterade och nya begåvningar möttes när också platserna till landslaget 2019 stod på spel (SM-finalplats krävs).

Några av helgens vinnare var Marcus Johansson som tävlade i KL och som tidigare vunnit både SM-guld och VM-brons.
-Det var skönt, nästan ett måste. Jag ville verkligen ta tillbaka min tron som svensk mästare och jag ville visa att 89 kg är min viktklass. Det var rogivande att få kliva in i ringen glad och fräsch igen efter så lång tid och uppehåll hela våren, säger Marcus Johansson till budokamport.se

Finalen mot Marcos De Freitas Moreno vann han efter att ha jobbat mycket med sina favorittekniker.
-Finalen kändes jättebra, hade en avig motståndare som startade med bra attacker direkt från start. Hittade ganska snabbt luckor som jag kunde utnyttja. Prickade in några av mina favoriter, vänster kroppsslag, och efter det så kändes det som allt var klart. Gjorde om samma process tre gånger under 90 sekunder och lyckades få ner han alla gångerna och domaren bröt. Det var en skön känsla och det skönt att visa att jag är tillbaka igen, avslutar Marcus.