”Vi kommer rösta för den nya fördelningsmodellen”

Under helgen är det Riksidrottsmötet, med tillhörande RF-stämma, i Jönköping. SB&K finns förstås på plats under helgen och ordförande Fredrik Gundmark ser fram emot mötet.
– Ja, det är bra att göra vår röst hörd, förstås, säger han till budokampsport.se.

23 maj 2019  |  Jonathan Broberg

SB&K:s representanter under helgens Riksidrottsmöte åker till Jönköping imorgon.

Det är stora idrottsliga frågor som ska diskuteras, och röstas om.
– Vi kommer lyssna på olika frågor och agera och rösta och föra SB&K:s talan, förstås. På förhand blir det säkert diskussioner om idrotter och medlemskap, det blir intressant.

Gundmark tar upp tre ämnen som han tror kommer att prägla årets RIM: förslaget om ny fördelningsmodell, vad som händer med ”mindre förbund och idrotter” samt förslag om stadgeändringar.
– När det gäller fördelningsmodellen är det lite svårt att få överblick av dess framtida inverkan för oss. Där får helt enkelt tiden utvisa vad som kommer att hända, men det jag kan säga är att den är utskriven med ett gäng ramar och principer. Bland annat är förslaget så att stödet gäller i två år istället för ett, vilket ger en bättre långsiktighet.
– Anslutningsformerna kommer bli en het potatis och där har man gjort förslag på en specificering kring vad en idrott anses vara, och där är fysisk aktivitet en stor grundpelare, kan man säga. För de idrotter med förbund som är för små, sådana finns ju, är förslaget att man kan ingå i ett idrottsnätverk. Där är föreningarna berättigade att söka LOK-stöd och annat, men man är inte fullvärdigt RF-anslutna.
– Stadgeändringarna går i huvudsak ut på att man ska ha rätt att göra ett utdrag ur belastningsregistret om du ska arbeta med barn och ungdomar, och att preskriptionstiden för anmälda förseelser ändras (regeln om två månader tas bort).

Fredrik Gundmark menar att SB&K kommer att rösta för samtliga dessa förslag.
– Ja, vi tycker att det är vettiga förslag på ändringar. Vi får se vad som händer i helgen, det blir spännande att följa.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Matilda Ritzén

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4