Ingenjören Lovisa och arkitekten Lotta siktar mot ännu ett EM-guld

Det är nästan en månad kvar till EM i shorinji kempo. Det är första gången som mästerskapet arrangeras på svensk mark och det har lockat både Lotta Wersäll, 42, och Lovisa Johnson, 39, till idrotten.
– När frågan kom på tal var det självklart att göra den här satsningen, säger Wersäll till budokampsport.se.

12 juni 2019  |  Jonathan Broberg

Shorinjikempo är en japansk budoart som grundades i Japan av So Doshin 1947 och innefattar en mängd olika slag, sparkar och blockeringar samt kast, nedbrytningar, fasthållningar och svep.

För första gången kommer mästerskapet till Sverige och kommer att arrangeras i Eriksdalshallen i Stockholm den 6 juli.

Tävlingarna sker i par, antingen i mixed-, dam-, eller herrklass. Tävlingsformen är ett program man visar upp i två minuter och sedan poängbedöms programmet.

Paret Lotta Wersäll och Lovisa Johnson har mängder med tunga mästerskapsmeriter i bagaget. Båda har vunnit EM-guld förr, men inte när de tävlat tillsammans.

“Vi har vunnit förr”
Wersäll vann EM-guld 2015, då tillsammans med Hanna Svedberg, och Lovisa Johnson vann bland annat 2007 med dåvarande tävlingspartnern Anna Hildebrand.
– Det är kul att vara tillbaka i en stor satsning igen. Vi kan ingen annat än att sikta högt igen, säger Johnson och får direkt Wersälls medhåll.
– Vi har vunnit förr, så vi vet vad som krävs för att göra det igen. Det ska bli skitkul med ett EM på hemmaplan. Nu har nära och kära möjlighet att se vad det är vi har pysslat med när vi har tävlat utomlands förr, skrattar hon.

Foto: Jenny Svensson

Lovisa Johnson, bosatt på Ingarö i Stockholms skärgård, är civilingenjör som till vardags arbetar som VD och projektledare med fokus på risksamordning för det bygge som genomförs i Slussen nu. Lotta Wersäll är arkitekt och bor i Bagarmossen i södra delarna av Stockholm.

“Putsar på detaljer”
De båda ser väldigt mycket fram emot EM senare i sommar.
– Ja, just nu finjusterar vi tekniker och putsar på detaljer. Det handlar om att minska så mycket fel det bara går inför EM, ler Johnson.
– Jag håller med, det blir mycket till att försöka finslipa på exempelvis fotarbetet och att vara så mentalt redo det bara går när det är vår tur på mattan.

Fakta om tävlingsparet Johnson/Wersäll
Namn: Lovisa Johnson
Ålder: 39
Bor: Ingarö
Yrke: Civilingenjör
Största merit: EM-guld, 2003 och 2007

Namn: Lotta Wersäll
Ålder: 42
Bor: Bagarmossen
Yrke: Arkitekt
Största merit: EM-guld 2003 och 2015

Foto: Jenny Svensson

Text: Jonathan Broberg
Foto: Jenny Svensson

Lämna en kommentar

4
7
8