IF Lund Kyokushinkai vann SM i SM

9 juli 2019  |  Sofia Arnbom

SM-veckan firade tio år när den nyligen genomfördes i Malmö, samma ort där den startade 2009. Under veckan delades 295 guldmedaljer ut bland 4500 deltagare i 43 olika idrotter. Tävlingarna i respektive idrott under SM-veckan arrangeras av en förening och/eller ett specialidrottsförbund inom Riksidrottsförbundet.

I Malmö arrangerades för första gången kyokushin under SM-veckan och för tävlingarna stod IF Lund Kyokushinkai som arrangör. Att vara arrangör kräver ett gediget arbete både planeringsmässigt inför och praktiskt under tävlingarna. Detta gjorde föreningen så bra att de i hård konkurrens tog hem titeln SM i SM.

Motiveringen:
”Med stort engagemang och vilja har IF Lund Kyokushinkai levt upp till SM-veckans ledord mod, passion, gemenskap och bekräftelse.

Mod att prova något helt nytt och genomföra sitt mästerskap utomhus. Passion att göra allt och lite till, från planering till genomförande. De har med sina tävlingar bidragit till gemenskapen både inför och under SM-veckan och nu får de sin bekräftelse genom att utses till årets vinnare av SM i SM.

IF Lund Kyokushinkai har verkligen levererat en tävling i enlighet med SM-veckans koncept och har med sitt engagemang bidragit till att ytterligare stärka SM-veckan.”

Om SM-veckan
SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet i samarbete med berörda specialidrottsförbund och värdstaden. Sveriges Television är sändande bolag.

Syftet med SM-veckan är, att öka intresset för idrottsrörelsen och dess olika grenar, att öka SM-tävlingarnas status samt att synliggöra idrottsrörelsens mångfald och samhällsnytta.

Nästa år genomförs SM-veckan vinter 25-31 mars i Luleå/Boden medan SM-veckan sommar arrangeras i Halmstad 24-30 juni.

Mer om SM-veckan på smveckan.se

Text: Sofia Arnbom
Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4